SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri reševanju telefona, ki je padel v stranišče, umrli dve osebi

4

termometer

Neki ženski je pametni telefon med obiskom javnega stranišča v kitajskem mestu Xinxiang padel v greznico. Njen mož in njegova mama, ki sta se spustila ponj, sta umrla zaradi zastrupitve s plini.

Nova absurdna tragedija zaradi čedalje hujše neločljivosti ljudi in pametnih telefonov se je zgodila v kitajskem mestu Xinxiang. Novopečeni lastnici pametnega telefona za 250 evrov je ta med obiskom ženskega javnega stranišča zdrsnil iz roke in pristal v kanalizacijskem jašku, reševalna akcija pa je imela žalosten konec.

"Saj je samo telefon." Očitno ne. Najprej je vanj skočil njen mož in skoraj takoj izgubil zavest zaradi strupenih plinov, ki nastajajo pri razkrajanju odplak. V greznico je nato skočila tudi njena tašča in prav tako nemudoma utrpela obstrukcijo dihal, zaradi česar se ji je v jašku pridružila še nesrečna lastnica telefona.

Reševalci, ki so jih na kraj dogodka poklicali šokirani mimoidoči, so bili prepozni, saj sta smrtonosnim plinom v vsega petih minutah podlegla tako mož kot njegova mama, ženska, ki je izgubila telefon, pa naj bi bila v kritičnem stanju. Ob izgubi telefona se nekaterim dobesedno podre svet Junija lani je zaradi pametnega telefona, ki je padel na tračnice newyorške podzemne železnice, življenje sicer izgubil 22-letni Američan, saj ga je med skokom ponj povozil vlak, podobna usoda pa bi skoraj doletela tudi Brazilko, ki pa jo je na varno potegnil varnostnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin