SiolNET. Digisvet Novice
6,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kaj je našel na bankomatu pri naših sosedih

6,23

termometer

Po Facebooku se znova širi še vedno aktualen videoposnetek strokovnjaka za računalniško varnost, ki na enem od bankomatov v središču avstrijske prestolnice Dunaj najde napravo za krajo podatkov kreditnih kartic. Vsem, ki jih skrbi, da bi kdo poskusil ukrasti tudi njihov denar, je pokazal, kako lahko preverijo, ali je bankomat 'predelal' goljuf.

ATM skimmer in Vienna

This guy found an ATM skimmer in Vienna... 😱💳💸 Credit: JukinVideo

Objavil/a Viral TRND dne 13. december 2017

Snemalec zgornjega videoposnetka, ki je sicer sodelavec znanega ameriškega podjetja za informacijsko varnost Carbon Black, je na bankomatu na osrednjem trgu na Dunaju ob ohišju reže za vstavljanje kartic opazil posušeno lepilo.

Njegovi sumi so bili potrjeni, ko je ohišje prijel in ga poskusil zamajati ter ugotovil, da ga lahko preprosto odstrani. Pod njim je bila še ena, prava reža za bančne in kreditne kartice. 

"Dobro je biti malo paranoičen"

Lažni čitalnik, ki ga je nekdo namestil na bankomat, je namenjen kraji plačilnih podatkov kreditnih kartic, je opozoril. "Včasih je dobro biti malo paranoičen, videli ste, kaj smo odkrili.

Priporočam, da pred uporabo bankomatov v evropskih mestih vedno preverite, ali je čez čitalnik kartic morda nameščena še ena naprava, s katero vam želi goljuf ukrasti denar."

Ob komentarjih videoposnetka, ki znova kroži po Facebooku in je v manj kot enem dnevu zbral več kot milijon ogledov, sicer pa je nastal že junija lani, so številni uporabniki zapisali, da bankomate pogosto preverjajo ravno na način, ki ga je opisal ameriški strokovnjak. Nekateri so tudi priznali, da so jih predelani bankomati že opeharili za nekaj sto evrov. 


Preberite tudi:

Kako hitro je mogoče uganiti vašo kodo za bankomat?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin