SiolNET. Digisvet Novice
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po številu novih pametnih telefonov uvrstitve na vrhu ostajajo enake, ne pa tudi razlike med proizvajalci

0,38

termometer

Samsung je povečal svoj tržni delež v primerjavi s četrtletjem prej, Apple pa je še vedno na drugem mestu, a z večjim zaostankom. Močno se naprej prerivajo kitajski proizvajalci.

V zahodnem svetu, katerega del smo (radi), velja prepričanje, da na trgu pametnih telefonov prevladujeta južnokorejski Samsung in ameriški Apple, a očitno pozabljamo na kitajske proizvajalce, katerih prodaja predvsem v njihovi domovini dosega visoke številke.

Kitajci postopoma, a nezadržno navzgor

Šest največjih kitajskih proizvajalcev je tako v prvih treh letošnjih mesecih izdelalo 125 milijonov pametnih telefonov ali dva milijona več kot Samsung in Apple skupaj, razkrivajo podatki družbe za raziskavo trga TrendForce. Kitajskim proizvajalcem lahko pripišemo 42,9 odstotka vseh novih pametnih telefonov, skoraj poldrugo odstotno točko več kot v prejšnjih treh mesecih. Med kitajskimi proizvajalci pametnih telefonov še vedno izstopa Huawei, ki je tudi najuspešnejši na trgih zunaj svoje domovine.

Konec nakupovalne sezone najbolj udaril Apple

V omenjenem letošnjem obdobju je na trg prišlo 292 milijonov novih pametnih telefonov, kar je 1,3 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju in 18,6 odstotka manj kot v zadnjem lanskem trimesečju, ko prodajo spodbuja prednovoletno obdobje.

Največji padec od zadnjega lanskega do prvega letošnjega trimesečja je doživel Apple, katerega prodaja pametnih telefonov se je zmanjšala za kar 43,8 odstotka. Novi iPhone SE sicer vidijo kot dobrodošlo ofenzivo Applovega pametnega telefona zunaj najvišjega cenovnega razreda, a je prav to razred, kjer kitajski proizvajalci nastopajo najodločneje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin