SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pametni mobilniki z Androidom z vse večjim deležem v ZDA

1

termometer

 | Foto:
Googlov operacijski sistem za pametne mobilne telefone Android, ki ga na mobilnike namešča več proizvajalcev, je povečal svoj delež v ZDA.

Julija je namreč poganjal že 41,8 odstotka pametnih mobilnikov v ZDA, medtem ko jih je aprila 36,4 odstotka, kažejo podatki analitske hiše Comscore. Prav tako ameriški proizvajalec Apple, ki na svoje pametne mobilnike namešča lasten sistem, je svoj delež povečal za eno odstotno točko na 27 odstotkov.

Ostalim so se tržni deleži zmanjšali. Kanadski proizvajalec Research In Motion, ki proizvaja blackberryje, je doživel zmanjšanje deleža svojega operacijskega sistema za štiri odstotne točke na 21,7 odstotka.

Ameriškemu Microsoftu se je delež na trgu operacijskih sistemov za pametne mobilnike zmanjšal za eno odstotno točko na 5,7 odstotka, sistemu Symbian, za katerim stoji finska Nokia, pa za 0,4 odstotne točke na 1,9 odstotka.

Skupno je sicer julija v ZDA pametni mobilnik imelo 82 milijonov ljudi, kar na trimesečni ravni pomeni rast za 10 odstotkov. Vseh uporabnikov mobilne telefonije, starih nad 13 let, pa je bilo skupaj 234 milijonov.

Največ, 25,5 odstotka uporabnikov je imelo kakšnega od mobilnikov južnokorejskega proizvajalca Samsung. Z 20,9-odstotnim deležem sledi prav tako južnokorejski LG, na tretjem mestu je ameriška Motorola s 14,1-odstotnim deležem, četrti je Apple z 9,5-odstotnim deležem. RIM je s 7,6 odstotka peti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin