Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
5. 6. 2018,
20.02

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Natisni članek

digizgodbe YouTube

Torek, 5. 6. 2018, 20.02

5 let, 10 mesecev

Oddahnilo si je milijon ljudi: priljubljena Švedinja je preživela

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68
Simone Giertz | Foto Instagram

Foto: Instagram

30. aprila je marsikoga šokiralo razkritje, da ima Simone Giertz, znana švedska izumiteljica in robotičarka, ki ji na YouTubu sledi 1,1 milijona ljudi, možganski tumor. Bil je tako velik, da je začel opazno spreminjati desno stran njenega obraza. 30. maja je Simone nato prestala operacijo, med katero so ji tumor uspešno odstranili, danes pa je na družbeno omrežje Instagram naložila fotografijo, na kateri nosi majico z napisom "V redu sem."

Kdo je Simone Giertz?

Simone Giertz je na spletu zaslovela s svojim kanalom na YouTubu, na katerem objavlja videoposnetke neuporabnih, pretirano zapletenih in smešnih robotov, ki jih kot navdušenka nad robotiko in inženiringom že dolgo sestavlja sama.

27-letna Giertzova je znana tudi po svojem sodelovanju z Adamom Savagom, ki je bil eden od voditeljev svetovno znane poljudnoznanstvene oddaje Uničevalca mitov.



Robotski projekti Giertzove so med uporabniki spleta zelo priljubljeni. Njen kanal na YouTubu ima 1,1 milijona naročnikov, še skoraj milijon sledilcev pa ima na družbenih omrežjih Instagram, Facebook in Twitter

Kaj se je zgodilo Simone Giertz?

V zadnjih mesecih je marsikateri gledalec videoposnetkov Giertzove opazil, da se njen obraz počasi spreminja. Desna polovica njenega obraza, predvsem oko, je postajala vedno bolj zatečena. 

 

I’m in Australia! You’ll find me by the AC.

A post shared by Simone Giertz (@simonegiertz) on

Giertzova je na vsa vprašanja, ugibanja in govorice odgovorila v videoposnetku z naslovom "Imam možganski tumor.", ki ga je objavila 30. aprila. Razkrila je, da gre sicer za benigno tvorbo v velikosti žogice za golf (ta ima premer približno 4,2 centimetra), ki pa že konkretno vpliva na kakovost njenega življenja:

 

Operacija, med katero bi ji zdravniki odstranili možganski tumor, je bila predvidena za 30. maj. Simone je svoje oboževalce sicer opozorila, da gre za tvegan poseg, saj ji bodo dobesedno odprli glavo, in da se lahko zgodi tudi najhujše. 

Katakombe, Pariz, Pariške katakombe
Novice Skrivnostna usoda snemalca enega od najbolj strašljivih videov

Tik pred odhodom v operacijsko dvorano je na Instagramu objavila še en videoposnetek, v katerem je dejala, da jo je strah, operacija pa bo trajala od 8 do 10 ur. Svojim sledilcem je tudi zaželela, da bi imeli lepši in predvsem bolj običajen dan od nje:

 

Going in to surgery now. See you soon 🧡

A post shared by Simone Giertz (@simonegiertz) on

Dan po operaciji se je z obvestilom, da je bila operacija uspešna, na Twitterju v njenem imenu odzval njen partner, prvo fotografijo pa je objavila štiri dni po operaciji. Na njej je dobro vidna brazgotina na mestu, od koder so ji odstranili možganski tumor:

"S to brazgotino bom počasi videti kot filmski superzlikovec," se je na Twitterju pošalila Giertzova.  | Foto: Twitter - Voranc "S to brazgotino bom počasi videti kot filmski superzlikovec," se je na Twitterju pošalila Giertzova. Foto: Twitter - Voranc

Danes je Giertzova na družbenem omrežju Instagram objavila še eno fotografijo, s katero svojim oboževalcem sporoča, da je z njo vse v najlepšem redu. Pravzaprav jim to sporoča njena majica z napisom "I'm fine" (V redu sem). Na fotografiji Giertzova ponosno razkazuje tudi veliko brazgotino:

Preberite tudi:

Neil Harbisson
Novice Intervju s "človekom", ki mu iz lobanje štrli antena: O meni se številni motijo
Totalbiscuit
Novice Umrl je priljubljen internetni zvezdnik, ki je obiskal tudi Slovenijo

 

Ne spreglejte