SiolNET. Digisvet Novice
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novost, ki korenito spreminja enega najpomembnejših delov Facebooka

0,50

termometer

Facebook
Pri družbenem omrežju so napovedali korenite spremembe ter večji pomen namenili objavam prijateljev in sorodnikov, zaradi česar so bili ob promet mediji. Zdaj so v prid medijem torej predstavili ločeno področje omrežja, ki bo namenjeno novicam. Foto: Reuters

Facebook je potrdil načrte, po katerih bodo vsebine, ki jih bo prikazovala načrtovana nova ločena podstran za medijske vsebine, urejali novinarji. Do zdaj so o prikazu novic na Facebooku odločali računalniški algoritmi, ki so vsebino prikazovali med drugim na podlagi dejavnosti uporabnikov.

Kot je pojasnila vodja sektorja za novice pri Facebooku Campbell Brown, bo ekipa novinarjev izbirala relevantne, odmevne in najpomembnejše novice. Vsebina, ki jo bodo ponudili uporabnikom največjega družbenega omrežja na svetu, bo sicer še vedno odvisna tudi od "signalov", ki jih ti pošiljajo z "všečkanjem" vsebin in drugimi dejavnostmi.

Steve Jobs Digisvet Laž o zadnjih besedah Steva Jobsa, ki jo širijo tudi Slovenci

"Namen načrtovane storitve News Tab je zagotoviti personalizirano, močno relevantno izkušnjo za uporabnike," je dejala Brownova. Dodala je, da že oblikujejo majhno ekipo novinarjev, ki bo "izpostavljala prave zgodbe".

Nova podstran naj bi začela delovati do konca leta, tehnološki velikan pa naj bi medijskim podjetjem na leto plačal do tri milijone dolarjev v zameno za povzetke njihovih vesti, ki bi jih objavljal na njej. Med drugim naj bi Facebook že pristopil do vodstva medijskih hiš Washington Post, Bloomberg in Wall Street Journal.

Mark Zuckerberg Digisvet Ali sploh veste, kaj je Facebook počel z vašimi pogovori?

Šef Facebooka Mark Zuckerberg je že aprila napovedal ločeno področje omrežja, ki bo posvečeno novicam. Prednost želijo dati kakovostnim in zaupanja vrednim novicam, je dejal takrat. Pri tem so pripravljeni sodelujočim medijem plačati za vsebino.

Facebook je v zadnjih letih večkrat spremenil svojo strategijo do medijev. Sprva je omrežje postajalo vedno bolj pomembna platforma za medije, da tako dosežejo svoje bralce, po ameriških predsedniških volitvah leta 2016 pa so začeli omrežju očitati deljenje lažnih novic.

Facebook sedež Digisvet Facebook bo (nekoč) le dobil temni način Instagram, Lokacija Digisvet Vi ste prišli, fotografirali in pozabili. Oni niso. Se obeta nov škandal?

 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • inekses / 25.08.2019. ob 10:06 +2 - 1

    Prave "levičarske" novinare.. juhu.. naredit svet še bolj brez vrednot... in new world agenda se še bolj razpleta... transhumanizem pred vrati...

    +2 - 1
delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin