SiolNET. Digisvet Novice
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Netflix kjerkoli v Evropski uniji tako kot doma

0,98

termometer

Evropska komisija, ki bo naslednje leto z odpravo stroškov mobilnega gostovanja (deloma) ustvarila enotni evropski trg, želi na enak način opredeliti pravila za komercialne ponudnike pretočnih vsebin, kot sta Netflix in Amazon.

Evropski naročniki ponudnikov pretočnih televizijskih in filmskih vsebin, kot so Netflix, Amazon Video in Sky, bodo kjerkoli znotraj Evropske unije lahko dostopali do svojih storitev in ne samo v svojih domovinah, se strinjajo članice Evropske unije. Nova pravila pa se ne bodo nanašala na javne televizijske hiše.

Temu se uradno reče "prenosljivost digitalnih vsebin"

Takšen zakonski predlog "videogostovanja", uradno imenovan prenosljivost digitalnih vsebin, je Evropska komisija predlagala že decembra lani v okviru prizadevanj za oblikovanje enotnega telekomunikacijskega trga Evropske unije.

Do formalnega sprejema novega zakona manjka samo še potrditev v Evropskem parlamentu, Evropska komisija pa želi, da bi nov zakon obveljal naslednje leto.

Z istim namenom so cene mobilnega gostovanja znotraj Evropske unije že več let regulirane in se postopoma zmanjšujejo, junija naslednje leto pa bodo cene uporabe storitev mobilne telefonije med gostovanjem v katerikoli drugi članici Evropske unije izenačene s cenami uporabe teh storitev v domačem mobilnem omrežju – zdajšnjih pribitkov ne bo več.

Kaj pomeni "začasno"?

Zakonski predlog veleva, da ta pravica velja med "začasnim" bivanjem v drugi državi članici, pri čemer ni natančneje opredeljeno, koliko časa to v resnici pomeni. Ponudniki digitalnih vsebin, kot je Netflix, ne zagotavlja enake ponudbe v vseh državah, zato je za uporabniško izkušnjo zelo pomembno, da je enaka kot doma tudi v drugih evropskih državah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin