SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najprej dobili podatke o vladnih uslužbencih, zdaj pa še o zapornikih

3

termometer

 | Foto:
Skupina ameriških najstniških hekerjev, ki je "zaslovela" po kraji podatkov o ameriških vladnih uslužbencih, zatrjuje, da jim je uspelo vstopiti v zbirko podatkov o aretirancih v ZDA.

Skupina Crackas With Attitude, skrajšano CWA, je objavila svoj novi podvig: po tem, ko jim je uspelo pridobiti podrobne osebne podatke o skoraj 2500 vladnih uslužbencev ZDA, jim je zdaj uspelo vstopiti tudi v portal JABS (Joint Automated Booking System), ki ga ameriški varuhi reda, predvsem zvezni preiskovalni urad FBI, uporabljajo za vnos, urejanje in shranjevanje podatkov o aretacijah. Tako je računalniško veščim najstnikom spet uspelo osramotiti ameriške oblasti, še bolj pa njihove strokovnjake za računalniško varnost. Oskrunili tudi zasebne elektronske predale vodij preiskovalcev in obveščevalcev Prejšnji mesec so mladeniči še pridobili dostop do osebnega predala elektronske pošte, ki ga direktor osrednje obveščevalne agencije CIA John Brennan ima pri ponudniku AOL, nato pa še do prav tako osebnega predala soproge namestnika direktorja zveznega preiskovalnega urada FBI Marka Giuliane, kjer so pridobili njegovo telefonsko številko in ga nato poklicali z grozečim sporočilom. Poleg dostopa do zbirke podatkov o aretacijah naj bi pridobili še dostop do dveh portalov zveznega preiskovalnega urada FBI.

Mark Giuliana je tarča mladih hekerjev, ker FBI vodi preiskavo zoper njih in ker so ob tem napovedali, da bodo "z njimi postavili primer tudi za druge". Vse dozdajšnje navedbe o (uspešnih) napadih skupine CWA ameriške oblasti niso niti potrdile niti zanikale, hekerji pa podatkov (vsaj za zdaj) v javnosti (še) niso objavili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin