SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Redditu nič več fotografij gole Rihanne

2

termometer

Forum Reddit, kjer je vzklila afera The Fappening, v kateri so glavno vlogo igrale ukradene fotografije razgaljenih zvezdnic, je uporabnikom prepovedal nadaljnje objavljanje tovrstnih vsebin.

Na forumih Reddit je bilo odločanje o vsebini objav do pred kratkim v celoti prepuščeno moderatorjem posameznih razprav, ti pa so bili pri tem pogosto zelo liberalni. Uporabnikom je bilo po forumu zato dovoljeno lepiti kontroverzne vsebine in odprto razpravljati. Marsikdaj so presegle mejo družbeno sprejemljivega in večkrat pomenile tudi kršenje zakona.

Kaplja čez rob je bil lanski škandal The Fappening, ko so se hekerji dokopali do več tisoč kočljivih fotografij hollywoodskih zvezdnic in jih med drugim objavili tudi na Redditu, njegovi uporabniki pa so jih kot nori delili naprej. Olja na ogenj je prilila objava fotografij, ukradenih družbenemu omrežju Snapchat, na katerih so se razkazovale tudi nepolnoletne osebe. Korak v pravo smer Po plazu kritik, ki se je v zadnjih mesecih leta 2014 na upravitelje Reddita vsul z vseh strani, so ti končno ukrepali. Po 10. marcu bo eksplicitna fotografija na forumu obstala le, če se bo s tem strinjala oseba, ki je na njej upodobljena (takšnega dogajanja verjetno ne bo prav veliko). V nasprotnem primeru bo fotografija odstranjena, uporabnik, ki jo je objavil, pa kaznovan z omejitvijo dostopa do foruma. Kako bodo administratorji izvajali nadzor nad gromozansko količino podatkov, ki prek Reddita steče vsak dan, ni znano, so pa prepričani, da z brzdanjem svobode uporabnikov delajo korak v pravo smer. V sporočilu za javnost je vodstvo portala priznalo, da so zamudili priložnost, da bi Reddit postal vodilna družbena platforma na področju varovanja zasebnosti, zdaj pa želijo to vsaj delno popraviti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin