SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

McDonald'sova aplikacija z "resnično mesno zgodbo"

2

termometer

Vas je kdaj zanimalo, kakšna, predvsem pa, kako dolga je prehranjevalna veriga, ki se odvija v McDonald'su?

Avstralski ljubitelji McDonald'sove verige s hitro prehrano lahko po novem spremljajo proces nastajanja svojega obroka – od goveda v čredi pa vse do mesa, ki jim ga nato uslužbenci omenjene verige postrežejo v hamburgerju. Track My Macca, aplikacija, ki uporablja avstralski naziv za McDonald's, za zdaj spremlja procese nastajanja le določenih jedi, razkriva pa tudi zalogo ocvrtega krompirja.

Kako deluje Track My Macca? Če jo boste iskali v App Storu, jo zaman iščete, saj je, kot rečeno, dostopna le Avstralcem. Za delovanje potrebuje lokacijo uporabnika in skenirano QR-kodo, ki jo najdemo na izdelku, skupaj z datumom in časom izdelave, s čimer razkrije izvor in lokacijo, kjer je bilo meso pridelano. Uporabniki lahko prisluhnejo "resnični mesni zgodbi" kmeta, obenem pa imajo vpogled še v delo peka in ribiča, ki prav tako skrbita za zadostno količino potrebščin.

Avstralija sicer velja za obljubljeno deželo ljubiteljev hitre prehrane: zaposluje kar 85 tisoč oseb in ima kar 780 podružnic. Čeprav tiskovni predstavnik McDonald'sa zatrjuje, da je Track My Macca izključno avstralska "stvar", lahko za vzrok razvoja aplikacije le ugibamo – morda pa je tudi nekaj povezano z mnogimi predsodki omenjene verige, s katerimi se sooča že od zgodnjih 90. let. Takrat so se prvič oglasili vegetarijanci, ki so razkrili, da pri verigi niso popolnoma iskreni glede hrane, ki jo strežejo. Velik učinek je imel tudi film Super Size Me iz leta 2004.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin