SiolNET. Digisvet Novice
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zelo neprijetna (nova) napaka na nekaterih telefonih OnePlus 5

Ko štejejo delčki sekunde, on mrkne

0,83

termometer

OnePlus 5

Gotovo je najbolj neprijeten trenutek za izklop telefona, ko kličemo številko za pomoč 112. A ravno to se dogaja nekaterim lastnikom pametnih telefonov OnePlus 5.

Številko 112 (v Severni Ameriki 911) kličemo v izrednih razmerah, ko nujno potrebujemo pomoč in ko lahko delčki sekunde odločajo celo o življenju. Ravno takrat pridejo do izraza prednosti mobilnih telefonov, saj z njimi nemudoma lahko pridemo v stik z reševalci.

Razen če se ob klicu na številki 112 in 911 telefon ponovno zažene.

Nesmiseln nasvet proizvajalca

Ravno to nerodnost, ki se ni zgodila samo enkrat, je prijavil uporabnik omrežja Reddit. Težave so se pojavile, ko je želel prijaviti požar v hiši v svojem domačem kraju Seattle v ZDA.

Kot lahko razberemo iz komentarjev, ki so se usuli na njegovo objavo, ni edini, ki je doživel takšen zaplet.

Na srečo so nekateri uporabniki tega telefona teh težav nimajo.

Kitajski proizvajalec OnePlus se je nemudoma odzval z uradno izjavo, v kateri zatrjujejo, da težavo že raziskujejo. Uporabnikom, ki zaznajo to težavo na svojem pametnem telefonu, svetujejo, da se prek elektronske pošte obrnejo na njihovo podporo.

V izrednih razmerah, ko kličemo številko za klic v sili, je vsak trenutek pomemben. Najbrž ni slabšega trenutka za odpoved mobilnega telefona. V izrednih razmerah, ko kličemo številko za klic v sili, je vsak trenutek pomemben. Najbrž ni slabšega trenutka za odpoved mobilnega telefona. Foto: Simon Plestenjak

Menda ne bodo zaradi tega klicali na 112?!?

Reševalci gotovo ne bodo veseli, če bodo uporabniki teh telefonov na omenjeni številki klicali zato, da bi preverili, ali ima njihov telefon to napako ali ne.

Medtem ko čakamo na rešitev te težave, so začela prihajati poročila, da so enako težavo zaznali tudi pri telefonu Asus ZenFone in morda še nekaterih, za zdaj še neimenovanih pametnih telefonih.

Rešitev bi bili seveda tudi pametnejši in bolj učinkoviti sistemi komuniciranja, ki jih že razvijajo tudi na evropski ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin