SiolNET. Digisvet Novice
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dogovor Nemčije in Francije bi bil lahko temelj za vseevropski dogovor

Kanclerka Merklova želi enotno evropsko stališče do omrežij 5G in Kitajske

1,10

termometer

Angela Merkel
Nemška kanclerka Angela Merkel na forumu o upravljanju interneta v Berlinu Foto: Reuters

Merilo morajo biti varnostni standardi, ne izključevanje posameznih podjetij, je med drugim na forumu o upravljanju interneta v Berlinu povedala nemška kanclerka Angela Merkel.

"Ena od največjih nevarnosti […] je, da bodo posamezne evropske države imele lastne politike do Kitajske, kar bo na zunaj pošiljalo mešana znamenja. To ne bi bilo katastrofalno za Kitajsko, temveč za nas v Evropi," je po poročanju Reutersa povedala Merklova poslancem spodnjega doma nemškega bundestaga ob razpravi o proračunu.

Najprej bi se morali zediniti Nemčija in Francija

Nemška kanclerka je prepričana, da bi skupen pristop morali najprej poiskati Nemčija in Francija, kar bi bila podlaga za razvoj vseevropske rešitve.

Google Posel danes Ker ni enotnosti v EU, lahko Google še naprej skriva dobičke

Francija je napovedala, da kljub ameriškim priporočilom ne bo izključila družbe Huawei iz svojih načrtov za uvedbo mobilnih omrežij pete generacije (5G), bo pa vsekakor skrbno pregledala vse morebitne dobavitelje in njihovo opremo z namenom ugotavljanja morebitnih varnostnih groženj in pomanjkljivosti.

Amerika kaže s prstom, Huawei zavrača, v Nemčiji še niso enotni

Podobno očitno razmišlja tudi Angela Merkel, čeprav je v Nemčiji slišati tudi tiste, ki bi želeli slediti ameriškim priporočilom, da je treba kitajska podjetja, kot sta Huawei in ZTE, izključiti zaradi domnevnih tveganj za nacionalno varnost.

Huawei ves čas zavrača vse očitke o podrejenosti kitajskim oblastem, stranskih vratih in drugih varnostnih tveganjih, ki jih navajajo Američani.

Ren Zhengfei, Huawei Digisvet "Če bomo zagnali svoj operacijski sistem, ne bo več poti nazaj"

Nemški operaterji niso za izključitev

Vsi nemški mobilni operaterji že uporabljajo Huaweievo infrastrukturo v svojih omrežjih in svarijo, da bi izključevanje Huaweia zagotovo povzročilo znatne zamude pri uvedbi mobilnih omrežij pete generacije (5G).

Deutsche Telekom Digisvet Deutsche Telekom: Ob morebitni prepovedi Huaweia bo evropski 5G zamujal vsaj dve leti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin