Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
21. 12. 2016,
20.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

pametni telefon Apple iPhone

Sreda, 21. 12. 2016, 20.19

6 let, 7 mesecev

iPhone Ferrari – najhitrejši pametni telefon do zdaj?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Na spletu so se pojavili dokumenti, ki kažejo na to, da bo Apple prihodnje leto izdal tri nove pametne telefone – izboljšana modela iPhone 7 in 7 Plus ter novinca, ki ima za zdaj delovno ime Ferrari.

Ali bo naslednja generacija iPhonov v resnici povezana s črnim konjičem iz Maranella, še ni znano.  | Foto: Reuters Ali bo naslednja generacija iPhonov v resnici povezana s črnim konjičem iz Maranella, še ni znano. Foto: Reuters

Skice razvoja novih pametnih telefonov iPhone je na splet spravil uporabnik kitajskega družbenega omrežja Weibo, znan po tem, da objavlja zaupne informacije iz Applove azijske dobavne verige. Kot poroča medij Apple Insider, se je tokrat dokopal do dokazov o razvoju pametnih telefonov s kodnimi številkami D20, D21 in D22.

Eden od dokumentov kaže na to, da bo iPhone s kodnim imenom D22 kot sendvič sestavljen iz dveh plasti stekla, v katerem bo elektronika. | Foto: Eden od dokumentov kaže na to, da bo iPhone s kodnim imenom D22 kot sendvič sestavljen iz dveh plasti stekla, v katerem bo elektronika.

Števili D20 in D21 sta iPhone 7S in iPhone 7S Plus, izboljšani različici letošnjih modelov. D22 pa je nekaj čisto novega: kot kažejo skice, bo šlo za vrhunski futuristični pametni telefon z zaslonom od roba do roba, nevidnim gumbom Domov, brezžičnim polnjenjem. Najbolj zanimivo je njegovo delovno ime – Ferrari

Različni viri so že večkrat napovedali, da bo naslednja generacija pametnih telefonov iPhone opremljena z zasloni od roba do roba. Morda bo iPhone 8, če mu bo tako ime, videti takole. | Foto: Različni viri so že večkrat napovedali, da bo naslednja generacija pametnih telefonov iPhone opremljena z zasloni od roba do roba. Morda bo iPhone 8, če mu bo tako ime, videti takole.

Ferrari bo, kot je razvidno iz dokumentov, sestavljen drugače kot trenutna generacija iPhonov. S tehnološkega vidika bo kot sendvič: en del komponent in elektronike bo v zgornjem "kosu kruha", drugi del pa v spodnjem. Če ima kitajski vir prav, bo Apple na novem iPhonu tudi prestavil režo za kartico SIM, in sicer na dno telefona. 

Preberite več napovedi o tem, kakšen bo naslednji iPhone.

Ne spreglejte