Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
13. 9. 2016,
11.19

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

pametni telefoni pametni telefon Steve Jobs Apple iPhone SE iPhone

Torek, 13. 9. 2016, 11.19

3 leta, 11 mesecev

iPhone 7? Pozabite ga, tu je že njegov naslednik, iPhone 8 #foto #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Čeprav iPhona 7 pri nas sploh še ni mogoče kupiti, so se že v tednih, celo mesecih pred njegovo uradno predstavitvijo, ta je bila prejšnjo sredo, začele pojavljati govorice o tem, kakšen bo iPhone z letnico 2017. Zbrali smo jih pet.

iPhone 7 (na fotografiji v družbi brezžičnih slušalk AirPods) k nam prihaja v petek, 23. septembra. | Foto: Reuters iPhone 7 (na fotografiji v družbi brezžičnih slušalk AirPods) k nam prihaja v petek, 23. septembra. Foto: Reuters

Razlog za zelo zgodnje napovedovanje oblike in funkcij iPhona, ki je oddaljen vsaj še dvanajst mesecev, je jasen. Prihodnje leto bo Apple obeležil deseto obletnico izida prvega pametnega telefona iPhone.

9. januar 2007. Steve Jobs predstavi prvi iPhone:

Mnogi so zaradi okrogle obletnice prepričani, da bo naslednji iPhone nekaj posebnega, saj bo Apple želel počastiti njegovo dediščino. Pravijo, da …

… bo ime preskočilo črko S, s sedmice bo Apple presedlal naravnost na osmico.

Spletni portal MacRumors citira poročilo analitika britanske banke Barclays Marka Moskowitza, ki je v njem domnevno zapisal, da bo naslednji Applov pametni telefon iPhone 8 in ne iPhone 7S.

9. januarja 2017 bo minilo deset let, odkar je Steve Jobs svetu pokazal prvi iPhone. | Foto: Reuters 9. januarja 2017 bo minilo deset let, odkar je Steve Jobs svetu pokazal prvi iPhone. Foto: Reuters

Mi medtem napovedujemo, avtor prispevka je v to prepričan skoraj stoodstotno, da bo Apple prihodnji generaciji iPhona preprosto odvzel zaporedno številko. Telefon bo v čast prvencu iz leta 2007 preprosto imenovan "iPhone" ali pa "The iPhone".

… bo omogočal brezžično polnjenje.

Apple je v začetku tega meseca vložil še en patent, ki dokazuje, da se ukvarjajo z razvojem tehnologije za brezžično polnjenje naprav. iPhone 7 tega še ne bo podpiral, bi ga pa po poročanju MacRumors skoraj zagotovo moral iPhone 8 (oziroma The iPhone, pravimo mi).

Apple na tem področju precej zaostaja za tekmeci. Samsung, njegov največji tekmec, brezžično polnjenje baterij ponuja že dve generaciji pametnih telefonov zapored (Galaxy S6 in Galaxy S7, na primer. Drugi je na fotografiji.). | Foto: Matic Tomšič Apple na tem področju precej zaostaja za tekmeci. Samsung, njegov največji tekmec, brezžično polnjenje baterij ponuja že dve generaciji pametnih telefonov zapored (Galaxy S6 in Galaxy S7, na primer. Drugi je na fotografiji.). Foto: Matic Tomšič

… bo celotna sprednja ploskev iPhona 8 en sam velik zaslon.

Bloger John Gruber, ki se pogosto ukvarja z napovedovanjem Applovih novosti, naj bi imel informacijo, da bo pročelje naslednjega iPhona popolnoma brez robov. Videti bo takole:

 | Foto:

Celotna sprednja ploskev bo zaslon, ki bo povrh vsega zasnovan na tehnologiji OLED in bo najboljši Applov zaslon do zdaj, pa piše spletni portal MacRumors.

… bo dokončno izgubil fizični gumb za "Domov" oziroma bo ta postal neviden.

Gruber v skladu z zgornjo napovedjo trdi tudi, da fizičnega gumba za preklop na domači zaslon iPhone z naslednjo generacijo ne bo več imel.

Gumb bo postal bo del zaslona. | Foto: Gumb bo postal bo del zaslona.

… bo v celoti izdelan iz stekla.

Analitik Ming-Či Kuo iz podjetja KGI Securities je že aprila 2016 napovedal, da bo letošnja generacija iPhonov še oblečena v aluminij (ni se zmotil), prihodnje leto pa bo kovino, iz katere je izdelano ohišje, zamenjalo steklo.  

iPhone, ki je v celoti izdelan iz stekla? To se ne bo končalo dobro. | Foto: Reuters iPhone, ki je v celoti izdelan iz stekla? To se ne bo končalo dobro. Foto: Reuters

Ne spreglejte