Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
11. 6. 2018,
11.23

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Google Street View Google Maps Google 360-stopinjski posnetek Slovenija

Ponedeljek, 11. 6. 2018, 11.23

5 let, 10 mesecev

Naslednja dva meseca bodite na naših ulicah in cestah raje nasmejani

Googlovi avtomobili bodo poleti znova snemali Slovenijo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Google Street View, Google Maps | Foto Reuters

Foto: Reuters

Posnetke bodo uporabili za posodobitev krajevnih podatkov na zemljevidih Google Maps, predvsem informacij o cestnih povezavah med mesti.

Orodje Street View v Googlovih zemljevidih omogoča resničnostni 360-stopinjski pregled ulic in znamenitosti v 85 državah po vsem svetu in tudi na nekaterih neposeljenih območjih, kot so deli Arktike in Antarktike. Uporabniki si jih lahko ogledajo znotraj aplikacije za računalnike ter tudi prek mobilnih aplikacij Google Earth in Google Maps za pametne telefone in tablice.

Google je Slovenijo prvič pokril s pogledom Street View leta 2014, od takrat pa je podatke in posnetke, podobno kot v drugih državah, večkrat osveževal.

Če vam morda niso zameglili obraza, je rešitev le klik stran

Pri Googlu si vseskozi prizadevajo, da bi ob zajemu in objavi posnetkov skrili vse osebne podatke, kot so obrazi ljudi in registrske tablice na vozilih, za kar uporabljajo posebne tehnologije pri obdelavi slikovnih gradiv.

Posnetki in storitev Google Street View so v Sloveniji na voljo od leta 2014, od takrat so jih, kot drugod po svetu, nekajkrat osveževali. | Foto: STA , Posnetki in storitev Google Street View so v Sloveniji na voljo od leta 2014, od takrat so jih, kot drugod po svetu, nekajkrat osveževali. Foto: STA ,

Če pa uporabniki vendarle menijo, da na nekem posnetku njihova zasebnost ni dovolj varovana, lahko to prijavijo – gumb Prijavi težavo je v spodnjem desnem kotu vsake slike Google Street View.

Pridejo že ta petek

Naslednje vožnje prepoznavnih Googlovih avtomobilov po Sloveniji se bodo začele v petek, 15. junija, in trajale predvidoma dva meseca. Na posebnih spletnih straneh Google objavlja vse svoje naslednje projekte snemanja za storitev Street View, na istem naslovu pa so tudi dodatne informacije o storitvi Google Street View.

Ne spreglejte