Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
15. 9. 2013,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samsung LG

Nedelja, 15. 9. 2013, 14.35

8 let

Foto: TV, telefoni, slušalke in mične hostese - to je IFA 2013

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kristalno jasne zaslone je pokazalo skoraj vsako večje ime v industriji TV-sprejemnikov, na področju mobilne telefonije pa se je zares izprsil le Samsung. Preverite fotogalerijo.

Kar 160 tisoč kvadratnih metrov ogromnega sejmišča Berlin Messe je med 6. in 11. septembrom zasedlo nekaj sto podjetij z vsega sveta, njihovi razstavni prostori pa so bili natrpani s sodobno tehniko, načičkanimi športnimi avtomobili in prelestnimi dekleti, ki so skrbela za to, da se število obiskovalcev stojnic nikdar ni spustilo pod kritično mejo.

Občuten del množice obiskovalcev so pritegnili največji – Sony, Samsung, Phillips, Toshiba, Panasonic, LG, daleč največ parov oči pa je bilo povsod uprtih v TV-zaslone ultravisoke ločljivosti (4K oziroma UHD), ki bodo z zanesljivim upadanjem cen počasi začeli pristajati tudi v dnevnih sobah navadnih smrtnikov.

Skoraj nič presunljivega se ni zgodilo v svetu mobilne telefonije – izjema je Samsung, ki je že dva dni pred odprtjem sejma IFA za javnost pokazal fenomenalni Galaxy Note 3 in pametno uro Galaxy Gear, ta pa je res uporaben dodatek le, če je v paru z ustrezno združljivim telefonom ali tablico.

Pri LG smo imeli možnost preizkusiti odlična Optimus G2 in tablični računalnik LG G Pad 8.3, ki bo bržkone osrednji tekmec Googlovemu Nexusu 7 (različici za leto 2013, kajpada). Velikanske telefone smo videli tudi pri Acerju (Liquid S2), Sonyju (Xperia Z1) in kitajskih proizvajalcih, med katerima prednjačita Huawei in Xiaomi.

Polne dogajanja so bile tudi druge sfere – najbolj zanimivo je bilo na oddelku, kjer so na svoj račun prišli audiofili in hi-fi entuziasti, saj smo spremljali tiho bitko velikih imen v svetu slušalk. Kulinaričnih dobrot izpod rok priznanih kuharjev smo bili deležni v prostorih proizvajalcev bele tehnike, med katerimi smo našli tudi Gorenje, na vsakem koraku pa je bilo mogoče zaslediti tudi vpliv blagovne znamke GoPro, saj se z naglavnimi kamerami zdaj ukvarja že skoraj vsaka garažna manufaktura.

Več informacij v spodnji fotogaleriji!

Ne spreglejte