Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2019,
6.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Bojan Puhek

Natisni članek

pametni telefon advertorial Telekom Slovenije VALÚ

Četrtek, 27. 6. 2019, 6.42

2 meseca, 2 tedna

Ena rešitev za plačila, delitev računov in druge pametne denarne storitve

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Bojan Puhek

valu

Izkoristimo vse prednosti sodobne tehnologije in plačujmo s pametno denarnico, ki nam olajša nakupovanje, naročanje in plačevanje.

VALÚ je pametna denarnica, ki trenutno uporabnikom omogoča mobilno plačevanje, prenos sredstev med uporabniki, delitev računa, uporabo lokalnih infrastrukturnih storitev, kot je npr. nakup vozovnic Slovenskih železnic, pa tudi možnost doplačila študentskih bonov, kmalu pa bo omogočala še veliko več.

Valu
Novice Odkrijte novo pametno denarnico, ki je več kot to: VALÚ

Kako do pametne denarnice VALÚ?

valu | Foto: VALÚ je samostojna blagovna znamka Telekoma Slovenije in je na voljo prav vsem Slovenkam in Slovencem, ne glede na operaterja, pri katerem imajo mobilne storitve.

Naložimo si brezplačno aplikacijo v trgovini Google Play ali App Store, se registriramo in že lahko plačujemo z VALÚ-jem in uporabimo druge možnosti.

VIDEO: Kako ustvariti svoj račun VALÚ?

  • Potrebujemo pametni mobitel, ki podpira operacijski sistem Android (od verzije 5 naprej) ali iOS,
  • internetno povezavo – WiFi ali mobilni prenos podatkov.
  • Najprej si naložimo aplikacijo VALÚ.
  • Registriramo se s svojo mobilno številko in e-naslovom.
  • Po končani registraciji pridobimo osnovni profil, ki omogoča do 500 EUR stanja na računu, do 250 EUR mesečnih transakcij oziroma pretoka denarnih sredstev (vplačil in izplačil) in prejemanje sredstev.
  • Za več možnosti uporabe lahko aktiviramo napredni profil, ki omogoča do 5.000 EUR stanja na računu, do 3.000 EUR mesečnih transakcij oziroma pretoka denarnih sredstev (vplačil in izplačil) ter prejemanje in prenos sredstev (pošiljanje sredstev drugim).

VIDEO: Kako pridobiti napredni profil? 

Plačevanje

Valu | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Plačevanje z VALÚ-jem je mogoče na več kot 3.000 plačilnih mestih povsod po Sloveniji.

Plačilna mesta:

  • na fizičnih plačilnih mestih,
  • v spletnih trgovinah,
  • na avtomatih,
  • na mobilnih napravah ponudnika (v taksijih, pri dostavljavcih hrane, pri telefonski prodaji),
  • na mestnem avtobusu LPP in Urbanomatu (vozovnico za mestni avtobus LPP lahko plačamo s klicem na 1899 ali na Urbanomatu napolnimo Urbano),
  • ali pa si z VALÚ-jem plačamo naročnino na revijo in si prek direktne bremenitve uredimo periodična plačila.

valu | Foto: Načini plačila so odvisni od plačilnega mesta.

Na voljo imamo plačila:

  • s klicem,
  • s številčno ali QR-kodo (velja za mobitele Android in iOS),
  • prek tehnologije NFC (velja za mobitele Android).

 

 

 

 

 

 

VALÚ plačilo s kodo | Foto: VALÚ plačilo s kodo Plačilo s kodo: Plačilo s kodo je mogoče na fizičnih plačilnih mestih (v barih, restavracijah, na bencinskih servisih), v taksiju, na spletnih straneh ali avtomatih za hrano, napitke in plačilo parkirnine. Plačamo lahko z aplikacijo VALÚ.

 

 

VALÚ plačilo s klicem | Foto: VALÚ plačilo s klicem Plačilo s klicem: S klicem lahko plačamo na fizičnih plačilnih mestih (v trgovinah, barih, restavracijah) in na avtomatih.

 

 

 

 

VALÚ plačilo z NFC-jem | Foto: VALÚ plačilo z NFC-jem Brezstično plačilo VALÚ z brezstično tehnologijo NFC: Z NFC-jem lahko uporabniki mobitelov Android plačajo na plačilnih mestih (v trgovinah, barih, restavracijah), ki podpirajo to obliko plačevanja.

 

 

Delitev računa

Ko gremo skupaj s prijatelji v restavracijo …

Delitev računa je praktična rešitev, če si je treba s prijatelji razdeliti račun v restavraciji ali ko kupujemo skupno darilo.

VALÚ: Kako si s prijatelji razdelimo račun?

Če kdo pozabi prispevati …

VALÚ ima številne funkcionalnosti, med drugim tudi takšno, ki nam omogoča, da prek aplikacije VALÚ prijateljem sporočimo, naj nam vrnejo znesek, ki so si ga izposodili.

VALÚ: Kako pošljemo zahtevo za vračilo denarja?

Pošiljanje denarja

S pametno denarnico VALÚ lahko tudi pošljemo denar svojim prijateljem, znancem ali sorodnikom.

Prenos denarja oziroma prenos sredstev je mogoč med dvema fizičnima uporabnikoma računa VALÚ (Person to Person – P2P). Prenos je izveden takoj. Če denar pošljemo nekomu, ki še nima aplikacije VALÚ, bo ta dobil SMS s povabilom za namestitev aplikacije. Če v 48 urah aplikacije ne bo naložil, bo denar nakazan nazaj na vaš račun.

VALÚ: Kako pošljemo denar?

Denar s svojega računa VALÚ si lahko tudi nakažemo na svoj TRR-račun, pametno denarnico VALÚ pa povežemo z drugimi aplikacijami, kot je na primer aplikacija za kartice ugodnosti različnih trgovcev ipd. Dvig denarja s svojega računa VALÚ je mogoč v Telekomovih centrih.

Polnjenje računa

Račun VALÚ enostavno napolnimo z VALÚ Moneto, kakor se je preimenovala dosedanja storitev Moneta, prek TRR-ja, s plačilnimi karticami Mastercard, Visa, Maestro ali s pologom gotovine v enem izmed Telekomovih centrov.

VALÚ: Kako napolnimo račun VALÚ?

Samodejno polnjenje

Če uporabljamo VALÚ Moneto, si lahko v aplikaciji nastavimo samodejno polnitev računa VALÚ in nikoli nam ne bo treba skrbeti, da bi nam zmanjkalo denarja na računu VALÚ.

Primer: Če je stanje na računu VALÚ 10 evrov, storitev pa stane 12 evrov, se bo opravila samodejna polnitev računa v višini razlike, se pravi za 2 evra.

VALÚ: Kako samodejno napolnimo račun z VALÚ Moneto?

VALÚ omogoča enostavno plačevanje z mobitelom, pri tem je zagotovljena visoka varnost plačevanja, zato smo lahko popolnoma brez skrbi.

Ne spreglejte