SiolNET. Digisvet Novice
4,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koronavirus je zmagal: eden od velikih dogodkov leta je odpovedan

4,36

termometer

MWC
Kot po tekočem traku se v zadnjem tednu vrstijo odpovedi udeležbe na enem od najpomembnejših tehnoloških dogodkov v koledarskem letu, svetovnem kongresu mobilne industrije MWC 2020, ki bo konec februarja v Barceloni. Razlog za to je izbruh koronavirusa na Kitajskem, od koder na kongres MWC tradicionalno prihaja več tisoč obiskovalcev. Foto: Reuters

Organizator letošnjega svetovnega kongresa mobilne industrije MWC 2020, ki bi moral od 24. februarja potekati v Barceloni, je pravkar sporočil, da dogodka prvič v zgodovini ne bodo izpeljali. Razlog za odpoved je skrb pred morebitnim izbruhom koronavirusa, zaradi česar so udeležbo na MWC 2020, ki velja za enega najpomembnejših tehnoloških dogodkov v koledarskem letu, v zadnjem tednu že preklicali številni velikani industrije.

MWC Digisvet Skrbi zaradi koronavirusa: na dogodek v Evropo prihaja veliko Kitajcev

MWC odpovedan prvič v tridesetletni zgodovini kongresa

John Hoffman, direktor združenja telekomunikacijskih operaterjev in proizvajalcev mobilnih tehnologij GSMA, ki organizira kongres MWC, je pred nekaj minutami sporočil, da bi bila izvedba dogodka zaradi globalnih skrbi, ki jih povzroča koronavirus, nemogoča. 

V zadnjem tednu so se zaradi strahu pred tem, da bi MWC, ki ga vsako leto obišče tudi od pet do šest tisoč Kitajcev, postal žarišče koronavirusa, sicer kar vrstile odpovedi udeležbe na dogodku s strani največjih svetovnih tehnoloških podjetij. 

Do uradne odpovedi so se s seznama razstavljavcev med drugim umaknili tehnološki giganti Facebook, Ericsson, Sony, Intel, LG, Nvidia, Cisco, Rakuten Mobile, AT&T,  Amazon, Nokia (proizvajalec telekomunikacijske opreme) in HMD Global (proizvajalec telefonov znamke Nokia) ter telekomunikacijska operaterja Deutsche Telekom in britanski BT, če naštejemo nekaj najbolj znanih.

Gabriel Leung Novice Strokovnjak: Okužilo bi se lahko 60 odstotkov svetovne populacije
Barcelona bo prikrajšana za skoraj pol milijarde evrov
Barcelona je "dom" Svetovnega kongresa mobilne telefonije od leta 2006. Barcelona je "dom" Svetovnega kongresa mobilne telefonije od leta 2006. Foto: Pixabay Na kongresu Mobile World Congress oziroma MWC se zbira smetana svetovne mobilne industrije in predstavi nove naprave, v prvi vrsti seveda pametne telefone telefone in tablice, ter začrta smernice, ki bodo narekovale nadaljnji razvoj, uporabo in prodajo prihodnjih mobilnih tehnologij. 


Dogodek velja za eno najpomembnejših in tudi največjih druženj tehnološke srenje v koledarskem letu. Na MWC namreč razstavlja na tisoče različnih podjetij z vsega sveta, kongres pa v zadnjih letih privabi tudi več kot 100.000 obiskovalcev.  V zadnjih letih vse več največjih proizvajalcev pametnih telefonov prav na MWC predstavi svoje glavne adute za prvo polovico prodajne sezone v tekočem letu. V zadnjih letih vse več največjih proizvajalcev pametnih telefonov prav na MWC predstavi svoje glavne adute za prvo polovico prodajne sezone v tekočem letu. Foto: Reuters Svetovni kongres mobilne telefonije je postal zelo pomemben tudi za Barcelono, ki tradicionalno gosti ta dogodek.

Če letošnjega MWC ne bi bilo, bi bilo mesto prikrajšano za skoraj pol milijarde evrov prihodkov od prenočevanj, gostinstva, najema poslovnih prostorov, prevozov, različnih turističnih storitev. 

Preberite tudi:

Kitajska F1 Sportal Dirka formule 1 na Kitajskem začasno odpovedana Karantena ladja Novice Na križarki na Japonskem nove okužbe s koronavirusom #video Evakuacija Novice Prizori prisilnih evakuacij prebivalcev Wuhana #video Gradnja bolnišnice v Vuhanu Novice Neverjetno: v samo desetih dneh zgradili že drugo bolnišnico #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin