SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amazon prodajal ponaredke procesorjev AMD

4

termometer

Nekaj strank britanskega Amazona je po nakupu novih procesorjev za osebni računalnik znamke AMD ugotovilo, da gre za ponaredke.

Ponarejeni procesorji za osebne računalnike so v zadnjem času postali izjemna redkost, zato je mnoge toliko bolj šokiral podatek, da jih je pred kratkim v promet nekaj spravil Amazon. Tarnanje o ponaredku procesorja AMD A8-7600 se je prvič pojavilo na forumu Overclockers – neki uporabnik ga je kupil od britanske podružnice spletnega veletrgovca. Ko ga je želel vstaviti v računalnik, je ugotovil, da se nožice na dnu procesorja ne ujemajo z ležiščem na matični plošči.

Pod pravo pokrovko prastari Athlon Uporabniki foruma Overclockers so po krajši raziskavi na podlagi fotografij, ki jih je objavil nezadovoljni kupec, ugotovili, da gre pravzaprav za enoto Athlon 64 5200+. To je procesor iz leta 2007, ki je združljiv z že upokojenim ležiščem AM2, A8-7600, ki bi ga morala dobiti Amazonova stranka, pa je mogoče vtakniti le v novejše ležišče FM2+.

Nekaj ponarejenih procesorjev, ki so bili na las podobni pravim (slika spodaj), je Amazon medtem kupcem že zamenjal brez doplačil. Ob incidentu, ki je po do zdaj znanih informacijah omejen le na Veliko Britanijo, so si z zagotovilom, da krivda zagotovo ni njihova in da bodo zadevo raziskali, roke sicer že umili pri AMD. Uporabniki foruma Overclock medtem ugibajo, da imajo ponarejevalci računalniških komponent pri Amazonu morda nekoga, ki prave procesorje zamenjuje z lažnimi. Da bi se to dogajalo pri AMD, močno dvomijo – proizvajalec procesorjev, ki že nekaj let krčevito lovi priključek z veliko bolj uspešnim Intelom, si tovrstne blamaže trenutno ne more privoščiti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin