Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
26. 7. 2019,
21.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

Natisni članek

Google Google Photos Gmail pametni telefoni

Petek, 26. 7. 2019, 21.00

4 leta, 9 mesecev

Ali ste tudi vi med milijardo Zemljanov, ki uporabljajo to storitev?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75
Google Photos | Google Photos so predstavili zadnje dni maja 2015 in so že po petih mesecih dosegli 100 milijonov aktivnih uporabnikov. Ta številka se je maja 2017 že povzpela na 500 milijonov uporabnikov, malo več kot dve leti za tem pa na celo milijardo. | Foto Google

Google Photos so predstavili zadnje dni maja 2015 in so že po petih mesecih dosegli 100 milijonov aktivnih uporabnikov. Ta številka se je maja 2017 že povzpela na 500 milijonov uporabnikov, malo več kot dve leti za tem pa na celo milijardo.

Foto: Google

Storitev Google Photos je zbrala milijardo uporabnikov v malo več kot štirih letih. Zelo priljubljena storitev elektronske pošte Google Mail je za doseganje istega mejnika potrebovala 12 let.

Google, katerega storitev Photos je dosegla desetštevilčno število uporabnikov v začetku tega poletja, se sicer lahko pohvali skupaj z devetimi svojimi storitvami, ki presegajo milijardo uporabnikov, a nobena izmed njih ni dosegla tega mejnika tako hitro kot Google Photos.

Konkurenca je potrebovala dvakrat toliko časa

Poleg iskalnika Search in omenjene storitve elektronske pošte Gmail so to še spletni brskalnik Chrome, shramba v oblaku Drive, zemljevidi Maps, pretočne videovsebine YouTube, mobilni operacijski sistem Android in tržnica programov zanj Play Store.

Google se zdaj lahko pohvali z deveti storitvami, ki imajo vsaka vsaj milijardo uporabnikov. | Foto: Reuters Google se zdaj lahko pohvali z deveti storitvami, ki imajo vsaka vsaj milijardo uporabnikov. Foto: Reuters

Če pogledamo zunaj Googlove hiše, vidimo, da sta Facebook in Instagram za dosego milijarde uporabnikov potrebovala po približno osem let.

Stotine milijonov se kar vrstijo

Google Photos so predstavili zadnje dni maja 2015, že po petih mesecih so dosegli 100 milijonov aktivnih uporabnikov. Ta številka se je maja 2017 že povzpela na 500 milijonov uporabnikov, malo več kot dve leti pozneje pa na celo milijardo.

Gotovo pomaga, da je Google Photos nameščen na vsak pametni telefon z operacijskim sistemom Android, a samo to še ne daje nobenega jamstva za ta uspeh. Poznamo namreč kar nekaj programov, tudi takšnih, ki so bili prav tako nameščeni, a uspeha niso doživeli.

Novice Deset Googlovih otrok, ki jih je doletela žalostna usoda
.

Google je že leta 2002 predstavil program Picasa, katerega namen je bil prav urejanje fotografij. Picasa je medtem odkorakala v zgodovino, enako kot (dokončno v začetku tega leta) Googlov ponesrečen poskus družbenega omrežja Google+, znotraj katerega je deloval prednik storitve Google Photos (in še marsikaj drugega, ko je Google še upal, da bo Google+ lahko tekmoval s Facebookom).

Ne spreglejte