SiolNET. Digisvet Nasveti
5,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljše aplikacije za pametne telefone v letu 2016

5,33

termometer

Zbrali smo deset aplikacij za pametne telefone z Androidom in iPhone, ki so nam v iztekajočem se letu ponudile največ vsesplošne uporabnosti, vsebine in zabave. Vse aplikacije na tem seznamu so brezplačne.

Prisma (Android, iPhone)

Prisma je aplikacija, ki naše fotografije s pomočjo različnih filtrov in posebnega računalniškega algoritma spremeni v umetnine ter nam omogoči, da jih delimo neposredno na družbena omrežja - Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Več o aplikaciji Prisma preberite v tem prispevku.

Pokemon Go (Android, iPhone)

Če bi morali izpostaviti igro za pametne telefone, ki je zaznamovala leto 2016, je to zagotovo Pokemon Go. Lov na domišljijske živalce, ki so se pojavljale na resničnem zemljevidu sveta, je letos poleti obnorel več kot sto milijonov ljudi.

Pokemon Go Pokemon Go Foto: Reuters

Zaradi Pokemon Go so se uporabniki pametnih telefonov več sprehajali in več družili, mnogi tudi s popolnimi neznanci. Vpliv Pokemon Go je bil tako velik, da so številni lokali, organizacije in druge ustanove na javnih mestih prilagodili svoj poslovni model.  

GIPHY (Android, iPhone) in GIPHY Cam (Android, iPhone)

Prva aplikacija uporabniku omogoči dostop do na tisoče animiranih sličic GIF, ki jih lahko uporabi v objavah in pogovorih na družbenih omrežjih. 

GIPHY GIPHY Foto: Matic Tomšič

Druga aplikacija uporabniku daje možnost, da s kamero pametnega telefona sam ustvari animirano sličico GIF ter jo ozaljša s filtri in nalepkami.  

GIPHY Cam GIPHY Cam Foto: Matic Tomšič

Opera Free VPN (Android, iPhone)

Opera Free VPN je pomemben dodaten sloj zaščite pri brskanju po spletu na pametnem telefonu.

Aplikacija zna skriti oziroma spremeniti uporabnikovo lokacijo, kar pomeni, da mu spletne strani težje sledijo, pa tudi, da lahko dostopa do vsebin, ki so v njegovi državi sicer blokirane.

Z uporabo Opera VPN se hitrost odpiranja spletnih strani bistveno ne upočasni. Da je zaščita naše spletne povezave aktivna, nam sporoča ključek na vrhu zaslona. Z uporabo Opera VPN se hitrost odpiranja spletnih strani bistveno ne upočasni. Da je zaščita naše spletne povezave aktivna, nam sporoča ključek na vrhu zaslona. Foto: Matic Tomšič

Aplikacija deluje tudi kot varuh pred vsiljivimi oglaševalskimi piškotki, ki želijo pridobiti informacije o uporabniku in njegovi napravi. Povedati nam zna tudi, ali je omrežje, prek katerega smo povezani v splet, varno. 

Inkwire (Android)

Zelo uporabno orodje Inkwire uporabniku omogoči pomoč drugemu uporabniku na daljavo tako, da navidez prevzame nadzor nad njegovo napravo.

Navidez pomeni, da uporabnik oddaljenegam pametnega telefona dejansko ne upravlja, temveč njegovemu uporabniku z deljenjem svojega zaslona z njegovim zgolj pokaže oziroma nariše, kaj mora narediti, da bo odpravil to ali ono težavo. 

Uporabnika Inkwire svoja zaslona povežeta s pomočjo varnostne kode. Foto: Android Central Uporabnika Inkwire svoja zaslona povežeta s pomočjo varnostne kode. Foto: Android Central

Signal (Android, iPhone)

Signal je najvarnejša aplikacija za mobilne pogovore s prijatelji. Tisto, kar Signal loči od Facebookovega Messengerja, WhatsAppa, Viberja in Skypa, je šifriranje vseh sporočil v obe smeri.

To pomeni, da je šifriran ves promet od pošiljatelja do prejemnika in obratno. Šifre, s katero bi lahko videli vsebino pogovorov, nima niti razvijalec aplikacije Signal, podjetje Open Whisper Systems.

Signal od uporabnika zaradi čim večje varnosti ne zahteva registracije uporabniškega računa, deluje kar prek telefonske številke.  Signal od uporabnika zaradi čim večje varnosti ne zahteva registracije uporabniškega računa, deluje kar prek telefonske številke.  Foto: Matic Tomšič

Boomerang (Android, iPhone)

Boomerang je aplikacija za uporabo z družbenim omrežjem Instagram. Uporabnikom Instagrama Boomerang omogoča ustvarjanje kratkih ponavljajočih se videoposnetkov, ki se kot bumerang vedno vračajo na začetek. Videti so takole:

 

#💁 by @dressmelikethat

A video posted by Boomerang from Instagram (@boomerangfrominstagram) on

Facebook Live (Android, iPhone)

Facebook Live pravzaprav ni samostojna aplikacija, temveč ena od prvin Facebooka, ki se je letos razpasla po vsem družbenem omrežju. Live uporabniku omogoča, da dogajanje okrog sebe prek kamere na pametnem telefonu prenaša v živo. 

Facebook Live Facebook Live Foto: Matic Tomšič

FAST (Android, iPhone)

Aplikacija nam pokaže, kako hitra je naša povezava z internetom, ko smo povezani bodisi z domačim omrežjem bodisi s širokopasovnim mobilnim (LTE, 4G).

Aplikacija je zelo uporabno orodje za hitro določanje morebitnih težav s spletno povezavo. Če hitrost ni takšna, kot bi morala biti, namreč lažje najdemo vzrok težav.  Aplikacija je zelo uporabno orodje za hitro določanje morebitnih težav s spletno povezavo. Če hitrost ni takšna, kot bi morala biti, namreč lažje najdemo vzrok težav.  Foto: Matic Tomšič

FAST je izdal ameriški ponudnik videa na zahtevo Netflixna voljo je tudi različica za spletni brskalnik (fast.com).

Googlova ozadja (Android)

Aplikacija uporabnikom pametnih telefonov z Androidom ponuja možnost zamenjave sličice za ozadje s katero od zelo kakovostnih Googlovih fotografij in grafik različnih tematik, kot so narava, vesolje, urbana krajina ...

Zbirka ozadij se ves čas dopolnjuje, aplikacija pa omogoča tudi dnevno menjavo fotografije za ozadje.  Zbirka ozadij se ves čas dopolnjuje, aplikacija pa omogoča tudi dnevno menjavo fotografije za ozadje.  Foto: Matic Tomšič

Alternativa: Aplikacija Zedge. Na voljo je tudi za iPhone.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin