SiolNET. Digisvet Nasveti
8,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj skriva modra pika, ki jo ima na telefonu večina Slovencev

8,90

termometer

Google Maps
Google Maps oziroma Zemljevid je po ocenah Googla ena od najbolj, če ne celo najpogosteje uporabljena aplikacija za mobilne naprave na svetu. Foto: Matic Tomšič

Skoraj 80 odstotkov Slovencev uporablja pametni telefon z operacijskim sistemom Android, na večini katerih je privzeto nameščena Googlova aplikacija za navigacijo Zemljevid oziroma Google Maps. Aplikacija uporabnikovo trenutno lokacijo na zemljevidu prikazuje z modro piko. Marsikdo ne ve, da je na modro piko mogoče pritisniti s prstom in tako priti do treh precej uporabnih funkcij aplikacije.

Ko se dotaknemo modre pike, ki v aplikaciji Googlovega zemljevida prikazuje našo lokacijo, se odpre meni s tremi možnostmi:

Google Maps Foto: Matic Tomšič

Prikaži mesta v bližini

Ta funkcija aplikacije je uporabna takrat, ko želimo poiskati določeno podjetje ali javno ustanovo, ki je v soseski, a ne vemo, kje natanko je, ali ko nas zanima, kje v bližini so trgovina, restavracija ali frizerski salon, na primer. 

Google Maps Foto: Matic Tomšič

Google Maps Digisvet Tiha, a zelo velika novost za Googlove Zemljevide

Objavljanje lokacije

S to funkcijo lahko svojo trenutno lokacijo prek spleta delimo s sorodnikom, prijateljem, sodelavcem ali nekom, ki nam bo pripeljal določeno stvar, a mu je težko razložiti, kje natanko smo.

Lokacijo lahko delimo prek ene od številnih spletnih platform (Messenger, Facebook, Telegram, e-pošta, Instagram, Snapchat, vsi mogoči oblaki), tisti, ki jo bo prejel, pa lahko v realnem času tudi spremlja naše premikanje. Lokacijo lahko delimo za natanko določen čas (eno uro, na primer) oziroma deljenje sami prekinemo, kadar želimo. 

Google Maps Foto: Matic Tomšič

Shrani parkirišče

Ta funkcija aplikacije Googlovega zemljevida bo uporabna predvsem za tistega, ki na velikih parkiriščih občasno ne najde svojega avtomobila. Pritisk s prstom na ikono P oziroma na napis Shrani parkirišče bo na zemljevidu označil trenutno lokacijo uporabnikovega avtomobila.

Google Maps Foto: Matic Tomšič

Zaznamek odstranimo tako, da se ga dotaknemo s prstom, v spodnjem delu zaslona izberemo Več informacij in nato še Izbriši. 

Če aplikacije Zemljevid oziroma Google Maps še nimate nameščene na vaši napravi, lahko to storite tukaj: Android, iOS.

Preberite tudi:

CIMN Digisvet So šli slovenski aktivisti, ki širijo zarote, končno predaleč? Maxime Guirauton, intervju, Samsung Digisvet "Če uporabniki nekaj želijo, je to vedno smiselno in upravičeno" Google Pixel 3 XL Digisvet Da smo dobili te fotografije, ga je moral nekdo spet zelo polomiti Naslovna slika članek Digisvet Kako z vami manipulirajo na spletu: poglejte teh osem zvitih taktik Žarnica LED, Žarnica Digisvet Velika sprememba na trgu žarnic: katerih ne bo več mogoče kupiti? Facebook članek Digisvet Pozor: laž o spremembi, ki bi prizadela polovico Slovencev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 102
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin