SiolNET. Digisvet Nasveti
8,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj skriva modra pika, ki jo ima na telefonu večina Slovencev

8,90

termometer

Google Maps | Google Maps oziroma Zemljevid je po ocenah Googla ena od najbolj, če ne celo najpogosteje uporabljena aplikacija za mobilne naprave na svetu.  | Foto: Matic Tomšič
Google Maps oziroma Zemljevid je po ocenah Googla ena od najbolj, če ne celo najpogosteje uporabljena aplikacija za mobilne naprave na svetu. Foto: Matic Tomšič

Skoraj 80 odstotkov Slovencev uporablja pametni telefon z operacijskim sistemom Android, na večini katerih je privzeto nameščena Googlova aplikacija za navigacijo Zemljevid oziroma Google Maps. Aplikacija uporabnikovo trenutno lokacijo na zemljevidu prikazuje z modro piko. Marsikdo ne ve, da je na modro piko mogoče pritisniti s prstom in tako priti do treh precej uporabnih funkcij aplikacije.

Ko se dotaknemo modre pike, ki v aplikaciji Googlovega zemljevida prikazuje našo lokacijo, se odpre meni s tremi možnostmi:

Google Maps | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Prikaži mesta v bližini

Ta funkcija aplikacije je uporabna takrat, ko želimo poiskati določeno podjetje ali javno ustanovo, ki je v soseski, a ne vemo, kje natanko je, ali ko nas zanima, kje v bližini so trgovina, restavracija ali frizerski salon, na primer. 

Google Maps | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Google Maps Digisvet Tiha, a zelo velika novost za Googlove Zemljevide

Objavljanje lokacije

S to funkcijo lahko svojo trenutno lokacijo prek spleta delimo s sorodnikom, prijateljem, sodelavcem ali nekom, ki nam bo pripeljal določeno stvar, a mu je težko razložiti, kje natanko smo.

Lokacijo lahko delimo prek ene od številnih spletnih platform (Messenger, Facebook, Telegram, e-pošta, Instagram, Snapchat, vsi mogoči oblaki), tisti, ki jo bo prejel, pa lahko v realnem času tudi spremlja naše premikanje. Lokacijo lahko delimo za natanko določen čas (eno uro, na primer) oziroma deljenje sami prekinemo, kadar želimo. 

Google Maps | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Shrani parkirišče

Ta funkcija aplikacije Googlovega zemljevida bo uporabna predvsem za tistega, ki na velikih parkiriščih občasno ne najde svojega avtomobila. Pritisk s prstom na ikono P oziroma na napis Shrani parkirišče bo na zemljevidu označil trenutno lokacijo uporabnikovega avtomobila.

Google Maps | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Zaznamek odstranimo tako, da se ga dotaknemo s prstom, v spodnjem delu zaslona izberemo Več informacij in nato še Izbriši. 

Če aplikacije Zemljevid oziroma Google Maps še nimate nameščene na vaši napravi, lahko to storite tukaj: Android, iOS.

Preberite tudi:

CIMN Digisvet So šli slovenski aktivisti, ki širijo zarote, končno predaleč? Maxime Guirauton, intervju, Samsung Digisvet "Če uporabniki nekaj želijo, je to vedno smiselno in upravičeno" Google Pixel 3 XL Digisvet Da smo dobili te fotografije, ga je moral nekdo spet zelo polomiti Naslovna slika članek Digisvet Kako z vami manipulirajo na spletu: poglejte teh osem zvitih taktik Žarnica LED, Žarnica Digisvet Velika sprememba na trgu žarnic: katerih ne bo več mogoče kupiti? Facebook članek Digisvet Pozor: laž o spremembi, ki bi prizadela polovico Slovencev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 102
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin