SiolNET. Digisvet Nasveti
4,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do petka še lahko prihranite sto evrov, nato pa ...

4,43

termometer

... boste vsaj toliko, najverjetneje še več, morali odšteti, če boste želeli nadgraditi svoj operacijski sistem Windows na različico 10. V petek, 29. julija, se namreč izteče enoletno obdobje, v katerem je Microsoft operacijski sistem Windows 10 uporabnikom sedmice in osmice ponujal kot brezplačno nadgradnjo.

Operacijski sistem Windows 10 je izšel 29. julija 2015. Microsoft ga je uporabnikom svojih novejših operacijskih sistemov, Windows 7 in 8.1, za eno leto ponudil kot nadgradnjo s ceno nič evrov. Tisti, ki so ponudbo izkoristili, bodo vse nadaljnje nadgradnje in posodobitve prejeli brezplačno.

Zakaj je nadgradnja na Windows 10 priporočljiva?

Uporabniki starejših Microsoftovih operacijskih sistemov Windows XP in Windows Vista so morali za nadgradnjo na Windows 10 plačati. Cena različice Home je pri nas od 105 evrov naprej, cena različice Professional pa od približno 170 evrov.

Toliko bodo ob želji po nadgradnji na novejši operacijski sistem od 29. julija odšteli tudi vsi uporabniki, ki do zdaj niso izkoristili Microsoftove ponudbe. Microsoft namreč ni nakazal, da bi lahko morda podaljšal promocijsko obdobje.

Operacijski sistem ima danes 19,14-odstotni tržni delež. V vodstvu je še naprej premočno Windows 7 s kar 49-odstotnim tržnim deležem. Operacijski sistem ima danes 19,14-odstotni tržni delež. V vodstvu je še naprej premočno Windows 7 s kar 49-odstotnim tržnim deležem.

Vse, kar morate vedeti o Windows 10

Windows 10: Nekoč bo slovel kot Microsoftov najboljši operacijski sistem


Vodič po zasebnosti v Windows 10

Uporabne bližnjice, ki jih morajo poznati uporabniki Windows 10

Kako angleški Windows 10 spremenimo v slovenskega

Zakaj Windows 10 noče predvajati piratskega filma?

Kako se znebiti Microsoftovih programov v Windows 10?

Kako do več prostora na računalniku z Windows 10?

Majhne in velike novosti, ki popestrijo Windows 10

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin