Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
26. 1. 2017,
18.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

nasvet top 10 Netflix Google Play

Četrtek, 26. 1. 2017, 18.57

6 let, 6 mesecev

TOP 10: spletne strani, brez katerih ne moremo več

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Spletne strani Google, YouTube, Facebook pozna praktično vsak uporabnik, deseterice spodnjih pa morda ne. Mi brez njih praktično ne moremo več, večino obiščemo prav vsak dan.

Netflix

Netflix | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Spletni ponudnik filmov in TV-serij, ki je v Sloveniji prisoten malce več kot eno leto, je idealna družba ob večerih in lenih nedeljah.

Čeprav je ponudba slovenskega Netflixa še vedno precej manjša od ameriškega ali britanskega, to ne pomeni, da gledalcu ni na voljo predvsem obilica odličnih TV-serij. Izpostavljamo: The Shield, Kriva pota (Breaking Bad), Suits, Narcos, Cosmos, Dexter, Rick and Morty, Sherlock …

Za Netflix je treba plačevati mesečno naročnino, ta znaša od 8 do 12 evrov (odvisno predvsem od tega, na koliko napravah hkrati želimo uporabljati Netflix). Prvi mesec gledanja Netflixa je brezplačen.


Office Online

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Microsoftovi pisarniški programi na spletu. Office Online je brezplačna alternativa namestitvi Worda, Excela in drugih na osebni računalnik, ponuja pa praktično vse osnovne funkcije urejanja besedila (in razpredelnic, predstavitev) kot namizne različice.

Zelo dobra alternativa Office Online so Googlovi Dokumenti, a marsikateri uporabnik se bo v Office Online počutil kot doma, ker je že seznanjen z uporabniškim vmesnikom Officea.


Google Drive

Google Drive | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Naš najljubši servis za shranjevanje podatkov v oblak. Ko uporabnik ustvari račun Google, brezplačno dobi 15 gigabajtov prostora. Vanj se ob dokumentih, ki jih uporabnik naloži sam, shranjujejo tudi e-pošta Gmail, Googlovi dokumenti (Google Docs) in vnosi v Googlov koledar, na primer. 

Google Drive vključuje odlična orodje za urejanje dokumentov (Google Docs), prostora uporabniku v oblaku praktično ne more zmanjkati, če uporablja Googlove druge storitve za produktivnost (Google Foto, ki omogoča neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov v visoki ločljivosti, na primer), res preprost dostop do datotek (samo s prijavo v račun Google) in hitro deljenje datotek (drugim uporabnikom povezav do shranjenih vsebin ni treba pošiljati v ločeni e-pošti, temveč jim lahko povezavo pošljemo neposredno). 


FlashScore

 | Foto:

Vsi pomembnejši športni rezultati, lestvice in statistike na enem mestu. Spletna stran je na voljo v slovenščini.


Google Play Music ali Deezer

Google Play Music | Foto: Matic Tomšič Google Play Music Foto: Matic Tomšič

Oba ponudnika spletnega poslušanja glasbe uporabniku ponujata dostop do več kot 35 milijonov skladb, predloge poslušanja in brezplačno preizkusno obdobje (Google Play Music 30 dni, Deezer pa 90). Obenem ne zahtevata posebej dolgotrajne registracije – v Google Play Music se prijavimo z računom Google, v Deezer se lahko s računom Facebook.

Ko se preizkusno obdobje izteče, Google Play Music od uporabnika mesečno zahteva 5,99, Deezer pa 6,95 evra.


9GAG

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Sem se gremo nasmejat ob koncu težkega dneva. 9GAG je namreč najbolj znana in tudi najbolj obiskana spletna stran s smešnimi in viralnimi vsebinami, predvsem videoposnetki, animiranimi sličicami (GIF) in fotografijami.


Wikipedija

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Spletna enciklopedija Wikipedija je največja zbirka človeškega znanja na svetu. Med skoraj šestimi milijoni enciklopedičnih vnosov najdemo vse, od praktično strokovnih razlag znanstvenih pojavov prek obnov epizod neke obskurne TV-serije do podrobnega opisa finala nogometne lige prvakov v sezoni 1999/2000, na primer.


Reddit

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Razprave na najbolj priljubljenem in daleč najbolj zanimivem spletnem forumu zvečine sicer potekajo v angleščini, a na Redditu se najde tudi marsikatera tema, pri kateri nepoznavanje jezika ni ovira – preverite r/EarthPorn, r/interestingasfuck, r/pics.


Noisli

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Noisli uporabniku ponudi izbor ambientalnih zvokov, s katerimi lahko računalniško delovno okolje spremeni v kavarno, zavetje pred viharjem, prijetno dnevno sobo s kaminom, gozd, v katerem veter maje drevesne krošnje …


Pixlr Editor

Pixlr Editor | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Pixlr Editor je urejevalnik slik in fotografij, ki deluje neposredno v spletnem brskalniku, ponuja pa večino osnovnih funkcij polnopravnih tovrstnih programov, kot je Photoshop. Z njim lahko spreminjamo dimenzije in orientiranost slik, rišemo, slikamo, barvamo, obrezujemo, nanašamo filtre. Pixlr Editor za osnovno urejanje fotografij uporablja tudi avtor tega prispevka.

 

Ne spreglejte