Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
29. 5. 2015,
13.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Google Photos fotografije Matic Tomšič nasveti

Petek, 29. 5. 2015, 13.47

7 let, 12 mesecev

Google uporabnikom ponudil fotoalbum z neomejenim prostorom

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Google Photos je nova Googlova brezplačna storitev za shranjevanje, urejanje in deljenje multimedijskih vsebin. Prostor za shranjevanje je neomejen, zadeva pa je na voljo tudi na mobilnih napravah.

Z Varen dom za shranjevanje, urejanje, organizacijo in deljenje vaših multimedijskih vsebin Google opisuje novo storitev za internetno spravilo fotografij in videoposnetkov Google Photos (Google Foto v slovenski različici aplikacije). Do nje lahko dostopa vsak z Googlovim uporabniškim računom, na voljo pa je tako za osebne računalnike kot pametne telefone in tablice na platformah Android in iOS.

Google Photos uporabniku omogoča, da fotografije in videoposnetke organizira v zbirke in albume, jih ureja ter deli z drugimi prek družbenih omrežij Google+, Facebook in Twitter. Fotografije je mogoče tudi urejati s preprostim orodjem, ki pozna nekaj osnovnih nastavitev (svetlost, kontrast, barva) in filtrov.

Google v uradnem zapisu, s katerim predstavlja Photos, obljublja tudi, da je storitev opremljena z algoritmom, ki se zna učiti. To pomeni, da bo sčasoma prepoznala osebe na naloženih fotografijah in jih v ustrezne predalčke razporedila samodejno.

Za neomejen prostor nekaj kompromisov, a niso prehudi Omejitve prostora za shranjevanje ni, če naložene fotografije ne presežejo velikosti 16 megapikslov, videoposnetki pa ločljivosti 1080p. Glede na to, da je te dni primarni fotoaparat in kamera večine uporabnikov pametni telefon, prostora najbrž ne bo zmanjkalo nikomur. Če vsebine presežejo omenjene dimenzije, lahko Google Photos velikost datotek zmanjša z nižanjem stopnje podrobnosti. Tudi v tem primeru omejitve ne bo, večina uporabnikov pa razlike med izvirnikom in obdelano fotografijo ali videom najbrž ne bo opazila.

Tisti uporabniki, ki želijo Google Photos uporabiti za spravilo neokrnjenih fotografij in videa, pa bodo za to morali žrtvovati prostor na svojem računu Google. Ta je privzeto velik 15 gigabajtov, dodatnega pa je mogoče zakupiti.

Ne spreglejte