SiolNET. Avtomoto Zgodbe
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Fotozgodba: Reli po Finski za svetovno prvenstvo

Nori Finci in Slovenec, ki se mu obeta velik izziv #foto

0,95

termometer

reli Finska
Foto: M-Sport

Ko nas cesta pripelje v finsko Jyväsyklo, imajo vsa lokalna imena dirkaški prizvok, v zraku se čuti napetost, pričakovanje in adrenalin, v okoliških gozdovih pa makadamske ceste sprejemajo na deset, najbrž celo sto tisoče obiskovalcev. Reli svetovnega prvenstva je za Fince pravi neuradni državni praznik.

Ouninpohja cesta Avtomoto Najtežja, najbolj nora in najboljša cesta na svetu? #foto

Na vsako uradno točko se je zgrinjalo na tisoče ljudi. Na vsako uradno točko se je zgrinjalo na tisoče ljudi. Foto: Gregor Pavšič Voznikom trnova pot dokazovanja, navijačem zgodnje vstajanje in večkilometrsko pešačenje

Svetovno prvenstvo v reliju je še vedno izjemen avtomobilski spektakel, ki kljub vrtoglavim stroškom privablja avtomobilske proizvajalce in prav tako tudi zainteresirane organizatorje posamičnih relijev. Ford, Hyundai, Toyota in Citroen so kot avtomobilske znamke prisotne v tem nepredvidljivem in kompleksnem športu, ki zahteva od dirkačev in navijačev veliko predanosti.

Prvi morajo biti na poti rasti potrpežljivi, delovni in ustrezno finančno podprti, navijači pa morajo biti pripravljeni vstajati zgodaj, se drenjati z avtomobili in nato na dan prepešačiti vsaj od 10 do 15 kilometrov. Vse to le za nekajsekundni užitek avtomobilske akcije, pravi 'šus' adrenalina sredi finskim neokrnjenih gozdov.

Fotografije - Utrinki z atraktivnega relija po Finski

1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19

Florjan Rus je elektroinženir, ki je z ekipo M-Sport Ford prisoten na vseh relijih svetovnega prvenstva. Florjan Rus je elektroinženir, ki je z ekipo M-Sport Ford prisoten na vseh relijih svetovnega prvenstva. Foto: Gregor Pavšič Slovenski 'štromar' pri ekipi svetovnih prvakov je ta mesec doma prespal le trikrat

In Slovenci? Dirkačev na tej vrhunski ravni nimamo, slovenskega znanja na tem področju pa ni malo. Ne le, da imajo tovarniške ekipe svoj prostor ograjene s slovenskimi ograjami in da v razvoju Hyundaijeve ekipe dela Blaž Kušlan, v ekipi svetovnih prvakov M-Sport Ford vse pomembnejšo vlogo ohranja tudi Florjan Rus. O prvem in še vedno edinem 'štromarju' ekipe smo pisali že pred enim letom,

"V zadnjem mesecu sem v svoji postelji v Angliji spal le tri dni. Veliko je potovanj in različnih obveznosti. Na Finskem sem že pred dirko spremljal naše voznike na popisu proge in vozil enega izmed rezervnih avtomobilov," je povedal Rus.

Florjan Rus M-Sport Avtomoto Kako je Slovenec postal prvi električar vodilne ekipe svetovnega relija #foto

Eden najbolje obiskanih ovinkov pri Kakaristu, ki je sicer del nekdanje slavne hitrostne preizkušnje Ouninpohja. Eden najbolje obiskanih ovinkov pri Kakaristu, ki je sicer del nekdanje slavne hitrostne preizkušnje Ouninpohja. Foto: M-Sport

Nov projekt Jaguarja, Williamsa in M-Sporta tudi priložnost za slovenskega elektroinženirja?

Ker bo M-Sport kot tehnični partner začel sodelovati tudi z Jaguarjem (in njihovim partnerjem Williamsom) pri projektu podporne dirkaške serije z električnimi jaguarji I-pace v sklopu svetovnega prvenstva formule E, bi lahko to za Rusa kot inženirja elektrotehnične stroke prineslo velike nove izzive. O teh načrtih za zdaj še ni smel povedati veliko, a iz njegovih oči ni bilo težko razbrati, kako vesel je danes svoje selitve v Anglijo in sprejema novi delovnih izzivov.

Jaguar bo električne crossoverje izdeloval v Magni Steyr pri Gradcu, barvali jih bodo predvidoma tudi v Sloveniji in po spletu dokaj logičnih okoliščin bi jih lahko naposled za promocijsko dirkaško serijo razvijal še slovenski inženir.

Za razliko od relikrosa v klasičnem reliju za zdaj še ne razmišljajo o električnih pogonih, niti hibridni pogoni – prav gotovo bi se jih razveselili pri Toyoti – za zdaj še niso predmet resnejših pogovorov.

Razlike med dirkalniki WRC so dokaj majhne

Na Finskem smo še enkrat več videli, kako dobra poteza so bili zdajšnji dirkalniki WRC. Ti danes z več moči, izjemno aerodinamiko in veščimi vozniki peljejo resnično na meji mogočega oziroma fizikalnih meja oprijema na makadamski podlagi. Razlike med avtomobili objektivno majhne. Na Finskem je do zdaj podobno kot lani prevladovala 'domača' Toyota. Tokrat njihov prvi as ni bil Finec Esapekka Lappi, temveč Estonec Ott Tanak.

Video - Kako estonski navijači pričakajo Otta Tanaka

Finska je polna izjemnih makadamskih cest. Finska je polna izjemnih makadamskih cest. Foto: M-Sport

Obiskovalci relija hodijo več kilometrov, da pridejo na enega izmed ovinkov. Obiskovalci relija hodijo več kilometrov, da pridejo na enega izmed ovinkov. Foto: Gregor Pavšič

Estonci norijo, reli je postal njihov novi nacionalni šport

In prav Estoncev je bilo ob cestah v okolici Jyväsykle, Jämse, Kakarista, Ouninpohje in podobnih odsekov letos daleč največ. Uspehi Tanaka so v Estoniji poskrbeli za pravo evforijo relija. Estonci so manjši kot Slovenija in tudi nimajo nikaršne avtomobilske industrije, a so pokazali pot tudi za avtomobilske športnike iz manjšh držav.

Na Finskem je leta 2003 že slavil Estonec Markko Martin in ta je po koncu svoje kariere postal menedžer mlajšim rojakom. Med njimi je Tanak najbolj izstopal. Zapravil je veliko priložnosti, razbijal avtomobile in nekdanji šef Malcolm Wilson ga je iz M-Sporta tudi že odslovil.

"Uspehe cenim zato, ker niso enostavni. Ne more vsak postati najboljši voznik na svetu. Če bi to lahko naredil vsak, ne bi imelo smisla," je Tanak pred tremi leti povedal v pogovoru za Siol.net in kmalu zatem začel svoj pohod proti najboljšim. Ko je predlani za moštvenega kolego dobil še svetovnega prvaka Sebastiena Ogierja, se je v Tanakovi glavi zgodil tisti ključni 'klik'. Sestavil je dirkaški paket največje mogoče samozavesti, znanja in odločenosti.

Avtomoto Izpoved Estonca: Kakšen nogomet neki, pri nas so glavne avtomobilske dirke

Mladi Finci se kalijo na družinskih makadamih

Finska je umirjena dežela, ki ima polno makadamskih cest in te so, še posebej v sklopih večjih kmetij, odličen poligon za kaljenje mladih voznikov ter poznejših svetovnih prvakov. Na plano prihaja nova generacija finskih voznikov relija. To sta v prvi vrsti Lappi in Teemu Suninen (M-Sport Ford), v ozadju pa navdušuje šele 17-letni Kalle Rovanperra.

Nekdanja zanimivost YouTuba, ko je z osmimi leti po zasneženem jezeru vozil dirkalni avtomobil (njegov oče je nekdanji tovarniški dirkač Harri Rovanperra), so danes le še spomin. Mali Kalle je že postal vrhunski voznik, ki se je na Finskem s škodo fabio R5 vozil na robu deseterice in do težav z blažilnikom zanesljivo vodil v razredu WRC2.

Na Rovanperro so oko že vrgli pri Toyoti, ki jo vodi nekdanji tekmec Kallejevega očeta in štirikratnin zaporedni svetovni prvak Tommi Makinen.  

Avtomoto Kalle Rovanperra – avtomobilska senzacija pri 16 letih in prihodnji svetovni prvak?

S trofejami, torej odpadlimi odbijači, nazaj v servisno cono. S trofejami, torej odpadlimi odbijači, nazaj v servisno cono. Foto: Gregor Pavšič

Večerno dogajanje v servisni coni relija, ko se vanjo nagnete veliko obiskovalcev. Večerno dogajanje v servisni coni relija, ko se vanjo nagnete veliko obiskovalcev. Foto: Gregor Pavšič

Nihče ne pomisli, da bi se poskušal izogniti vstopnini na reli. Ogled posamezne preizkušnje stane 30 evrov, Vstopnica za celoten reli je znašala 75 evrov. Nihče ne pomisli, da bi se poskušal izogniti vstopnini na reli. Ogled posamezne preizkušnje stane 30 evrov, Vstopnica za celoten reli je znašala 75 evrov. Foto: Gregor Pavšič

Obiskovalci s seboj pripeljejo velike zvočnike, prek katerih se sliši glas radijskih postaj z neposrednim prenosom relija. Obiskovalci s seboj pripeljejo velike zvočnike, prek katerih se sliši glas radijskih postaj z neposrednim prenosom relija. Foto: Gregor Pavšič

reli Finska Foto: Gregor Pavšič

reli Finska Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin