Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Četrtek,
10. 11. 2016,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

7

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 letalo Zgodbe strojev

Četrtek, 10. 11. 2016, 10.45

6 let, 6 mesecev

Vpogled v drobovje letala, s katerim bo letela tudi Melania Trump

Air Force One – se bo prva dama ZDA z njim pripeljala domov? #video

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

7

Air Force One - nosilna fotogalerija letala predsednika ZDA

Ameriško predsedniško letalo Air Force One je najvarnejše letalo na svetu, odporno tudi proti udaru jedrske eksplozije. Na njem je samo v komunikacijski sobi za 384 kilometrov žic. Predsedniška suita je v nosu, tik ob njej pa operacijska soba. Leti že od leta 1990 in ima dvojčka, ki ni nikoli več kot 30 minut stran. Trump in Melania imata že svojega. Bosta šla na slabše?

Bi bil Air Force One takšen, kot je, če ne bi bilo Slovenca?

Joe Sutter je nekdanji vodja razvojnega programa verjetno najbolj znanega ter enega največjih in najuspešnejših potniških letala na svetu, boeinga 747. Ohranjal je stike s Slovenijo in vedno poudarjal, da se ima za Slovenca.  | Foto: Joe Sutter je nekdanji vodja razvojnega programa verjetno najbolj znanega ter enega največjih in najuspešnejših potniških letala na svetu, boeinga 747. Ohranjal je stike s Slovenijo in vedno poudarjal, da se ima za Slovenca.

Boeing 747 je že brez ene najodgovornejših zadolžitev prevažanja ameriškega predsednika in številnih drugih svetovnih voditeljev absolutna letalska ikona. Malokateri izdelek na svetu ima tako prepoznavno silhueto (v isto kategorijo spada še steklenička Coca-Cole), zanimivo pa je še nekaj: njegov oče je pokojni Joe Sutter, Slovenec.

Zaradi značilne poslikave, kombinacij svetlomodre, temnomodre in bele barve ameriške zastave na repu, velikega napisa United States of America in predsedniškega pečata je najbolj prepoznavno letalo na svetu.

Pravijo mu Bela hiša s krili. V kriznih primerih se spremeni v leteče poveljstvo ZDA, ki je na svojih plečih največjo odgovornost nosilo 11. septembra 2001. Takratnega novopečenega predsednika ZDA Georgea W. Busha so po prvih prejetih informacijah o terorističnih napadih v hipu dvignili v zrak, kjer je bil po mnenju mnogih, tudi zaradi spremstva vojaških letal, najvarnejši.

Ima tudi identičnega dvojčka, ki je na vseh službenih poteh v vsakem trenutku od prvega letala oddaljen največ trideset minut, tudi ob poletu in pristanku. Uradna klicna koda kontrole zračnega prometa zanj je Air Force One. | Foto: Ima tudi identičnega dvojčka, ki je na vseh službenih poteh v vsakem trenutku od prvega letala oddaljen največ trideset minut, tudi ob poletu in pristanku. Uradna klicna koda kontrole zračnega prometa zanj je Air Force One.

Vsako zračno plovilo je lahko Air Foce One 

Air Force One - nosilna fotogalerija | Foto:

Strogo gledano lahko ime Air Force One nosi katerokoli zračno plovilo, na katerem je v tistem trenutku ameriški predsednik. Skladno z odgovornimi zadolžitvami in kljub razmeroma stari osnovi – letalo je zasnovano na boeingu 747, ki je v službi civilnega prevoznika prvič poletelo pred več kot 45 leti – njegova tehnološka naprednost ni sporna. Znameniti predsedniški dvojček leti že od leta 1990 (prvi predsednik na njegovem krovu je bil George H. W. Bush).

Zanj mala malica tudi jedrska eksplozija in raketni napadi

Ime Air Force One so prvič uporabili po incidentu leta 1953, ko je letalo, na katerem je sedel takratni ameriški predsednik Dwight D. Eisenhower, vstopilo v isti zračni prostor kot komercialno potniško letali z isto klicno kodo. | Foto: Ime Air Force One so prvič uporabili po incidentu leta 1953, ko je letalo, na katerem je sedel takratni ameriški predsednik Dwight D. Eisenhower, vstopilo v isti zračni prostor kot komercialno potniško letali z isto klicno kodo.

Ne samo da je Air Force One najbolje vzdrževano letalo na svetu, njegovo elektronsko živčevje je podvrženo neprestanim posodobitvam in prilagojeno najstrožjim varnostnim merilom. Njegovi elektronski sistemi so posebej prilagojeni, da lahko prenesejo elektromagnetni udar jedrske eksplozije. Seveda je letalo sposobno črpanja goriva v zraku, zato lahko v teoriji tam ostane tudi več dni.

Letalo, katerega okna so neprebojna, je ustrezno pripravljeno tudi na morebitni raketni napad. Njegov primarni obrambni sistem je imenovan DIRCM (directed infrared counter measures). Ta v prihajajoči projektil (lahko jih je tudi več hkrati) usmeri infrardeč žarek s posebnimi motečimi algoritmi in tako spremeni njegovo pot. V skrajnih primerih letalo Air Force One spremljajo vojaška letala.

370 kvadratnih metrov, v predsednikovi suiti dvojni umivalnik iz marmorja

Pisarna, iz katere bo ZDA poveljeval Donald Trump. | Foto: Pisarna, iz katere bo ZDA poveljeval Donald Trump.

Uporabnih površin najslavnejšega letala na svetu je za dobrih 370 kvadratnih metrov. V nosu letala je predsedniška suita s kopalnico z dvojnim marmornatim umivalnikom in improvizirano telovadnico.

Tik ob njej je predsednikova zasebna pisarna, ob njej pa pomanjšana bolnišnica. Gre za prostor, ki lahko v skrajnem primeru postane tudi operacijska dvorana. V vsakem trenutku sta na krovu tudi zdravnik in medicinska sestra.

Dve kuhinji, Bush mlajši je bil zaljubljen v zrezke 

Dve kuhinji na krovu lahko postrežeta dvesto gostov hkrati. Ne letalu obstaja tudi poseben seznam imen pomembnejših potnikov in njihovih prehranskih preferenc. Seveda je jedilnik predsednika drugačen od drugih postreženih jedi in popolnoma prilagojen njegovemu okusu. Predsednik George W. Bush je bil v slogu svoje rodne zvezne države Teksas velik ljubitelj govedine, medtem ko Barack Obama na krovu ni bil posebej zahteven jedec. Najraje ima preprosto hrano.

Proti repu letala si prostori sledijo v naslednjem vrstnem redu: tik za predsednikovimi prostori in operacijsko dvorano je prostor, namenjen predsednikovim varnostnikom, sledijo prostor predsednikovega neposrednega spremstva, velika konferenčna dvorana, prostor, namenjen drugim sodelavcem, ter ločeni prostori za pomembne goste, preostanek predsednikove varnostne ekipa in na koncu še sedeži, namenjeni novinarjem. Nad predsednikovimi zasebnimi prostori je kokpit, za njim pa prostor, namenjen posadki, in velika komunkacijska soba. | Foto: Proti repu letala si prostori sledijo v naslednjem vrstnem redu: tik za predsednikovimi prostori in operacijsko dvorano je prostor, namenjen predsednikovim varnostnikom, sledijo prostor predsednikovega neposrednega spremstva, velika konferenčna dvorana, prostor, namenjen drugim sodelavcem, ter ločeni prostori za pomembne goste, preostanek predsednikove varnostne ekipa in na koncu še sedeži, namenjeni novinarjem. Nad predsednikovimi zasebnimi prostori je kokpit, za njim pa prostor, namenjen posadki, in velika komunkacijska soba.

Zakaj Američani ne zaupajo Francozom?

Boeing že pripravlja novo predsedniško letalo, ki bo zasnovano na prihajajoči, tretji generaciji letala 747-8. Letalo naj bi bilo končano leta 2024. Kljub zadržanju klasične silhuete jumbojeta bo imelo daljši trup, povsem nova krila, novejše motorje in bistveno daljši dolet. Povsem nova bo tudi vsebina, vključno z visokotehnološko opremo.

Edino drugo letalo na svetu, ki bi zadostilo zahtevam po velikosti, zmogljivostih in štirimotorni zasnovi, je veliko sodobnejši francoski airbus A380. Zaupanje zunanjim sodelavcem bi pomenilo določeno varnostno tveganje, da o "piarovskem" polomu sploh ne izgubljamo besed. Američani vztrajajo, da mora biti letalo njihovega predsednika narejeno v ZDA.

Zakaj je moder in bel? Ker je tako hotela Kennedyjeva žena.

Prvo letalo, posebej prirejeno za predsedniške zahteve in ugodnosti, je bil boeing 707-353B. Prvi predsednik na njegovem krovu je bil leta 1962 John F. Kennedy. Značilno modro-belo barvno kombinaciji je želela njegova žena Jacqueline Kennedy, prav tako umestitev predsedniškega pečata, ki je del zunanje podobe še danes.

Letalo je služilo Kennedyju in njegovemu nasledniku Lyndonu B. Johnsonu, z njim pa je letel tudi Richard Nixon. Ameriška vlada je letalo v pogonu obdržala vse do leta 1998.  | Foto: Letalo je služilo Kennedyju in njegovemu nasledniku Lyndonu B. Johnsonu, z njim pa je letel tudi Richard Nixon. Ameriška vlada je letalo v pogonu obdržala vse do leta 1998. 

Kmalu nova helikopterska flota. Naložba vredna 1,1 milijarde evrov.

Naložba v novo floto helikopterjev, ki jih bo ponovno izdelovalo podjetje Sikorsky, je vredna 1,1 milijarde evrov. | Foto: Reuters Naložba v novo floto helikopterjev, ki jih bo ponovno izdelovalo podjetje Sikorsky, je vredna 1,1 milijarde evrov. Foto: Reuters

Ameriški predsedniki iz zelenice pred Belo hišo že od leta 1958 vzletajo z zelenobelim helikopterjem Sikorsky H-34, katerega klicna koda zračne kontrole je Marine One.

Dolg je okoli dvaindvajset, visok okoli pet metrov in na njem je prostora za 14 potnikov. Vojaška klasika, ki že nekaj let čaka na zamenjavo, je zaradi hitrosti varnejša in cenejša od avtomobilskega konvoja. V uporabi bo ostala predvidoma do leta 2019.

 

Donald Trump je prvi ameriški predsednik, ki svoje letalo že ima

 | Foto:

Donald Trump, poslovnež, zvezda resničnostnega šova in najnovejši ameriški predsednik, je znan tudi zaradi svojega dekadentnega življenjskega sloga. Seveda ima v lasti eno največjih zasebnih letal na svetu – močno predelan boeing 757. V njegovo obnovo in predelavo je Trump vložil sto milijonov dolarjev oziroma okoli 80 milijonov evrov.

 

Ob prevzemu je bilo letalo staro že dvajset let, prvi lastnik pa je bil leta 1991 takratni danski nizkocenovnik Sterling Airline. Letalo lahko v zraku ostane do šestnajst ur, poganjata ga dva motorja Rolls-Royce, kabinski del pa je prilagojen življenjskemu slogu lastnika. | Foto: Ob prevzemu je bilo letalo staro že dvajset let, prvi lastnik pa je bil leta 1991 takratni danski nizkocenovnik Sterling Airline. Letalo lahko v zraku ostane do šestnajst ur, poganjata ga dva motorja Rolls-Royce, kabinski del pa je prilagojen življenjskemu slogu lastnika.

Na Trumpovem letalu so zanke varnostnih pasov in pipe pozlačene s 24-karatnim zlatom. Vsak od 43 sedežev ima svoj infozabavni sistem, na letalu je tudi velika sprostitvena soba z velikim, 57-palčnim zaslonom in sistemom domačega kina. Posebej razkošna je spalnica prvega para, v kateri veliko posteljo prekrivajo rjuhe iz zlate svile, na vzglavnikih pa je Trumpov družinski grb.  | Foto: Ciril Komotar Na Trumpovem letalu so zanke varnostnih pasov in pipe pozlačene s 24-karatnim zlatom. Vsak od 43 sedežev ima svoj infozabavni sistem, na letalu je tudi velika sprostitvena soba z velikim, 57-palčnim zaslonom in sistemom domačega kina. Posebej razkošna je spalnica prvega para, v kateri veliko posteljo prekrivajo rjuhe iz zlate svile, na vzglavnikih pa je Trumpov družinski grb. Foto: Ciril Komotar

Ne spreglejte