SiolNET. Avtomoto Reportaže
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z dirkačem prek atraktivnih mest mariborskega relija

4

termometer

V Mariboru in okolici bo prvi julijski konec tedna 4. letošnji reli državnega prvenstva. Z nekdanjim prvakom Tomažem Kaučičem smo se podali na traso in poiskali najatraktivnejše zavoje …

S Trga svobode v Avstrijo

Uvodno dejanje mariborskega relija bo v petek, 1. julija, ob 15.30 na Trgu svobode, kjer bo na štartni rampi mogoče videti še čiste, neopraskane ali kako drugače zaznamovane dirkalnike in spočite posadke. Le pol ure pozneje se namreč reli s hitrostnima preizkušnjama Schlossberg I in II preseli v Avstrijo.

Spektakel na Koroškem mostu

Vrhunec prvega dneva relija Maribor pa bo zagotovo superspecial oziroma hitrostna preizkušnja III, ki poteka prek Koroškega mostu. V krožišču na severni strani Koroškega mostu bodo dirkači "vlekli" ročne zavore, gledalci pa bodo brez dvoma lahko najbolj od blizu videli večno in vselej atraktivno dirkaško bitko s fizikalnimi zakoni, ki ob dirkaškem znanju in pogumu odločajo, kdo ostane na cesti in kdo gre v robnik.

Kje se bo torej najbolje videlo?

Če izvzamemo uvodni superspecial, ki bo potekal prek Koroškega mostu in dveh krožišč, trasa 9. relija Maribor ponuja še kar nekaj izjemno atraktivnih mest za ogled relija v živo. Znotraj treh različnih slovenskih hitrostnih preizkušenj (v našem prispevku tokrat nismo vozili po avstrijskem delu relija), ki potekajo prek Meljskega hriba, Gaja in Gačnika, smo izbrali nekaj najatraktivnejših zavojev, ki ponujajo dober razgled in obenem od dirkača zahtevajo precej spretnosti, izkušenj in poguma.

HP Meljski hrib – atraktivno mesto 1

HP Meljski hrib – atraktivno mesto 2

HP Gačnik – atraktivno mesto

HP Gaj – atraktivno mesto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin