Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2013,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tovorni Avtomoto Volvo

Petek, 13. 9. 2013, 13.53

8 let

Volvo FMX in Heidi – moč in vzdržljivost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kaj imata skupnega Volvo in Heidi? No, ne Heidi iz naše mladosti, ki se je podila po Alpah, ampak devetkratna svetovna prvakinja v rokoborbi.

Pri podjetju Volvo Trucks so oblikovali novo kolekcijo oblačil, za katero so dobili navdih pri njihovem najnovejšem modelu za težka gradbena dela Volvu FMX. Kolekcija pa je tudi rezultat novega poslovnega sodelovanja med Volvom Truks in devetkratno svetovno prvakinjo v rokoborbi Švedinjo Heidi Andersson.

"Našo novo kolekcijo navdihuje Volvo FMX– eden od strojev za najtežja dela na svetu. Njegove lastnosti temeljijo na moči, vzdržljivosti in razvojnih tehničnih dosežkih. To so lastnosti, ki jih Heidi pooseblja," je povedal Åsa Theleen, direktor marketinga pri Volvo Trucks.

Predstavitev kolekcije v Moskvi na salonu gospodarskih vozil

Kolekcijo predstavljajo prav te dni na salonu gospodarskih vozil Comtrans v Moskvi, ki poteka od 9. do 14. septembra. Udeležila se jo bo tudi Heidi Andersson, sicer pa so začeli prodajati oblačila prodajo kolekcije Volvo Trucks Driver Gear – FMX prek spletne trgovine Volvo Trucks 9. septembra. Seveda bo tam predstavljen tudi vir navdiha omenjene kolekcije – Volvo FMX. Heidi bo tudi predstavila nekaj vaj, posebej sestavljenih za voznike tovornjakov, ki dolgo sedijo in nimajo časa niti ustreznega prostora za fizično vadbo na dolgih službenih poteh.

Ženske v "moških" poklicih

Prav Heidi ob tem večtonskem orjaku nam je dala iztočnico, da vendar to le ni samo marketinška poteza, ampak da je Heidi rokoborka, da je takih deklet vedno več tudi v sicer pretežno "moškem" svetu. Vsaj tako se zdi, da so nekateri poklici bolj moški, čeprav izjeme spreminjajo svet. In teh izjem je vedno več. Samo na hitro smo pobrskali po spletu in že našli nekaj zadetkov o ženskih voznicah tovornjakov, volanski obroč na primer sučeta Maja Kos, Karmen Tomažič … In nista edini. Vedno več dam se pojavlja v tradicionalno moških delovnih okoljih. Pritegnila nas je zgodba 23-letne drobcene šoferke, ki jo s svetlimi lasmi, spletenimi v kito, nehote lažje umestimo na primer v študentsko okolje ali si jo predstavljamo, da dela na banki. Vzemite si dobrih petnajst minut za ogled videa, zanimiv je!

Ne spreglejte