SiolNET. Avtomoto Reportaže
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Lešnik svoj pravi jaz pokaže šele, ko spregovori o svojem delu

2

termometer

Ko se Robert Lešnik postavi ob avtomobil, na dan privre strast. Strast do tistih drobnih podrobnosti, ki delajo mercedese tako aerodinamične, in zaradi katerih si tekmeci pulijo lase.

Robert Lešnik, Slovenec in vodja oblikovanja zunanjosti pri Mercedesu. Avtomobilski oblikovalci živijo tudi v prihodnosti, pravi. Oblika mercedesov, ki bodo na ceste zapeljali šele 2017, je že nekaj časa dokončno določena. Devet let je ustvarjal pri Volkswagnu, za kratek čas sledil nekdanjemu vodji Petru Schreyerju v Južno Korejo, kjer je med drugim zrisal zadek kie sportage, zdaj že četrto leto ustvarja pod (srečno) zvezdo. Beetli ali Stonesi?

Deloval je zadržano. Razlagal z umirjenimi gestami in obrazno mimiko, prej strogo in resno kot živahno in sproščeno. Ko je stopil pred "svoj" avtomobil, razred S, se je popolnoma spremenil. Na dan so prišla čustva. Besedna zveza sensual puritiy iz njegovih ust zveni kot naslov poglavja erotičnega romana. Zbrali smo nekaj Robertovih misli, ki v sebi nosijo še posebej močna sporočila.

"Ko sem leta 2009 prišel k Mercedesu, je trajalo celo večnost, da so mi priklopili računalnik. Nisem mogel čakati, pa sem v roko spet prijel svinčnik."

"Tekmeci vso pozornost namenjajo robovom. Mi vso pozornost namenjamo površini med robovi."

"Mercedes 300 SL (gullwing) ima popolne proporce. Na njem ni enega roba. To je pure sex!"

"If you like it, you take one line off! Če ti je oblika všeč, ji vzami še eno potezo."

"Pred nekaj tedni smo "požegnali" končno obliko modelov, ki bodo na ceste zapeljali šele leta 2017 in 2018."

"Prvi S, ki sem ga narisal, je imel navpične, pokončne luči. O končni obliki smo se odločali sredi največje krize in nismo upali tvegati. Če bi se odločali o tem le pol leta pozneje, bi imel novi S pokončne sprednje žaromete."

"Prvič je imelo oblikovanje podaljšane izvedbe prednost pred običajno. Zaradi zahtev azijskih trgov. Tam so nori na dolge avtomobile. Včasih se to ponesreči. Le poglejte si podaljšano panamero!"

"Količnik zračnega upora S-a je 0,23. Tekmeci ne morejo pod 0,26. Skrivnost je v zadku..."

"Zaradi zavihka na stranski ploskvi zadnjih luči, ki opravlja funkcijo majhnega usmerjevalnika zraka in ki ga 99 odstotkov ljudi sploh ne opazi, sem bil v vetrovniku kar desetkrat."

"Mercedesi prihodnosti bodo imeli anteno skrito v sprednjem levem ogledalu."

"Najboljših rešitev ljudje pogosto sploh ne opazijo. Moja žena tri leta ni opazila, da med vožnjo po dežju sprednja stranska šipa ostaja suha. Vse to je dizajn!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin