Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2011,
7.42

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ducati Honda KTM Yamaha Husqvarna BMW Akrapovič Aprilia Vespa Harley-Davidson Kawasaki

Torek, 15. 11. 2011, 7.42

1 leto, 10 mesecev

Preostalih 90 odstotkov milanskega motosalona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ducati, Honda, KTM, Yamaha, BMW, Piaggio, Aprilia ... so le desetina milanskega salona, ostane še več kot tisoč razstavljavcev s pestro ponudbo motoopreme in "motoigrač".

Ne vrti se vse le okoli novih, prihajajočih motociklov in okoli ponudbe le-teh. Kako velik salon je pravzaprav milanska Eicma, vam pove podatek, da se je na salonu predstavilo kar 1.174 razstavljavcev iz 36 držav. Prave motociklistične udarne novosti najdemo dejansko le pri peščici največjih proizvajalcev. V največ letu, dveh se te iste novosti pojavijo tudi pri preostalih "posnemovalcih". Primer je Yamahin štirikolesni skuter tesseract (videvamo ga že od leta 2007, pa ga še vedno ni v serijski proizvodnji), ki je bil odgovor na Piaggiovega MP3, italijanska kopija štirikolesnega skuterja 4D podjetja Quadro tehnologie pa je že zapeljala na ceste.

Tukaj seveda prednjačijo azijska podjetja, ki na svojih stojnicah ponujajo tako dele za motocikle vseh vrst kot tudi čelade in drugo motoristično opremo. Videli smo kitajske kopije štirikolesnikov, motocikle, gnane na elektriko, takšne in drugačne dele ter varnostno opremo, pa vendar so bile po pravilu te stojnice bolj prazne.

Seveda tudi preostala podjetja (ne le azijska) ponujajo obilo opreme, od nadgradenj za tekmovalne štirikolesnike do različnih zabavnih motociklov za prosti čas (tako poleti kot tudi v snegu), električno gnanih trial motociklov za malčke in odrasle, pa nagrajeno nemško električno kolo eSpire, ki zmore z enim polnjenjem prevoziti 80 kilometrov, in tako naprej.

Svoje pa imajo pokazati tudi priznane znamke opreme, kot, na primer, Dainese, ki reklamira uporabo zračnih blazin, všitih v motociklistične jakne, Brembo je predstavil svoje izdelke kot umetniška dela, čeprav so pravzaprav na ogled postavili le zavore, ki jih izdelujejo, na primer, za dirkalne motocikle razreda moto GP, videli smo še ogromno zaščitnih čelad priznanih znamk, varnostne opreme in drugih zanimivih malenkosti, ki so prisotne v moto svetu.

Ne spreglejte