SiolNET. Avtomoto Prva vožnja
3,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prva vožnja: Seat arona lahko postane nova španska uspešnica #foto #video

3,88

termometer

Seat Arona
Foto: Gašper Pirman

Seat arona je nov član enega najhitreje rastočih segmentov v Evropi. Svoje glavne adute, mladostniški videz, dobre vozne lastnosti in, za njene skromne dimenzije, prostorno potniško kabino je pokazala v okolici domače Barcelone. Kot prvi mali križanec bo delovala tudi na stisnjeni zemeljski plin CNG in se bo pohvalila z digitalnimi merilniki. V Slovenijo zapelje januarja s ceno od 15 tisočakov dalje.


Poudarki:

400-litrski prtljažnik in 19-centimetrska oddaljenost od tal.

Stavi na povečano personalizacijo, saj je na voljo točno 68 različnih barvnih kombinacij.

Kupcem so na voljo štirje paketi - reference, style, FR in xcellence.

Modularno arhitekturo MQB A0 si deli z ibizo in ostalimi majhnimi člani skupine Volkswagen.

V potniški kabini se je izkazala kot zelo prostorno, vendar je nase opozorila s povečanim prenosom šuma vetra v potniško kabino in (pre)trdo plastiko na nekaterih delih v potniški kabini.

Pisano motorno izbiro tvorji trije bencinski (1,0- in 1,5-litrski) TSI in dva dizelska (1,6-litrski) TDI – z razponom moči od 66 do 110 kilovatov, pet- in šeststopenjski ročni menjalnik in sedemstopenjski samodejni DSG. V sredini prihodnjega leta bo na voljo tudi litrski trivaljnik (66 kW TSI) s pogonom na stisnjeni zemeljski plin CNG.

V Sloveniji bo na voljo od januarja od 15.000 evrov dalje.

Arona naj bi bila tretje najbolje prodajani Seatov model v Sloveniji, ki bi lahko naskakoval tudi drugo mesto.


Svetovna premiera: Seat arona – mestni vikendaš z občutkom za modo #foto


Video: z arono po prečudoviti katalonski pokrajini

[video: 65869 / ]

Arona se je zabavi v segmentu manjših cestnih križancev pridružila zelo pozno. Nissanov pionir juke, ki je spremenil podobo in dojemanje avtomobilskega sveta že pred več kot šestimi leti, je že pravi veteran, v tem času pa so se v boj za kupce podali praktično vsi proizvajalci vozil.

Drzni Japonec in uglajeni Evropejci

Če je juke kot napovedovalec prihodnosti in izjemno atraktiven mali križanec pripravil teren za igrivo in vsaj do določene mere drugačno vrsto avtomobilov, ki bodo v največji meri nagovarjali predvsem mlajše kupce, je segment zavil v nekoliko resnejšo smer. Šele v zadnjih mesecih smo bili lahko priča prihodu novih, resnično posebnih modelov. Oblikovno sveža in povsem drugačna hyundai kona in kia stonic v ospredje postavljata popolno personalizacijo, igriv značaj in futuristično potniško kabino. V določeni meri temu receptu sledi tudi najnovejši član Seatove ponudbe in najmanjši križanec v skupini Volkswagen.

Gene si je sposodil pri skupini Volkswagen, oblikovne posebnosti pri ostalih Seatovih modelih, igrivost pa ima zapisano v DNK. Gene si je sposodil pri skupini Volkswagen, oblikovne posebnosti pri ostalih Seatovih modelih, igrivost pa ima zapisano v DNK. Foto: Gašper Pirman

Viva la revolucion

Španci so zaradi poznega prihoda preprosto morali pripraviti dober in všečen paket ter očarati tiste goste na zabavi, ki še niso odšli v drug disko klub. Z očitnimi oblikovalskimi elementi, ki jih lahko vidimo na "španskem golfu" in novi generaciji ibize, arona prinaša preverjen, a hkrati energičen ter očem prijeten videz. A videz ni vse, v koktelj so vmešali še nekoliko višji položaj sedenja, potnikom ponudili zadovoljivo mero prostornosti in v nos namestili prostorninsko manjše motorje, ki so prvenstveno v službi ekonomičnosti in navor prenašajo izključno na sprednji kolesni par.

Prve kilometre smo naredili v zadnjem času politično zelo aktivni Barceloni. V prestolnici Katalonije, ki je pravzaprav tudi dom arone, smo lahko preizkusili njene odlike na ulicah, polnih življenja in lepih deklet, in jih kasneje nadgradili z vožnjo po širokih španskih regionalnih cestah.

V največji produktni ofenzivi v Seatovi zgodovini ima arona izredno pomembno vlogo. "V prihodnjem letu želimo v Sloveniji prodati približno 400 avtomobilov, zato bo imela arona pomembno vlogo v naši modelni ponudbi," je dejala Simona Mavsar, direktorica Seat Slovenija. Manjši križanec je hkrati tudi napoved večjega športnega terenca, ki se bo s sedmimi sedeži postavil ob bok škodinem kodiaqu. Da bo šlo za pravi ljudski avtomobil, priča tudi zgodba o izbiri njegovega imena. Seat je o imenu največjega člana družine povprašal kar javnost in je s pomočjo njih na demokratičen način izbral novo ime, ki bi moralo biti razkrito že prejšnji teden, vendar so zaradi napetih političnih razmer razkritje imena prestavili za nekaj časa.

Kar 68 različnih kombinacij je na voljo pri kombiniranju zunanjega videza. Številni personalizacijske opcije so na voljo tudi v potniški kabini, ki je presenetljivo prostorna, zmoti le trda plastika na zgornjem delu vratnih panelov in armaturne plošče. Tudi zaslon na dotik z obrobo iz klavirske plastike je pravi magnet za prah in prstne odtise. Kar 68 različnih kombinacij je na voljo pri kombiniranju zunanjega videza. Številni personalizacijske opcije so na voljo tudi v potniški kabini, ki je presenetljivo prostorna, zmoti le trda plastika na zgornjem delu vratnih panelov in armaturne plošče. Tudi zaslon na dotik z obrobo iz klavirske plastike je pravi magnet za prah in prstne odtise. Foto: Seat

Na športni strani

Sprva smo sedli za volan športno navdahnjene različice FR, ki poleg nekoliko športnih karoserijskih dodatkov v notranjost prinaša kontrastno rdečo barvo, spremenjen in nekoliko bolj športen volan in kot glavno spremembo za 20 odstotkov trše vzmetenje v primerjavi z drugimi različicami. Poleg dveh nastavitev vzmetenja (normal in sport) smo lahko na zavitih gorskih cestah izbirali med štirimi voznimi programi (sport, normal, eco in individual). Pri iskanju meje s presenetljivo agilnim in vozniško odličnim križancem smo le prikimavali zadnjim kolutnim zavoram, 18-palčnim platiščem in športnim sedežem.
Na elegantni strani

Drugi, unikatni paket nosi ime Xcellence in v svet malih križancev prinaša ekskluzivnost in eleganco. Zunanji videz popestrijo prefinjeni kromani dodatki, v potniški kabini pa je izražen čut za funkcionalnost, razlikovanje in vsestransko uporabo. Številne personalizacijske možnosti so le pika na i dolgemu seznamu varnostno-asistenčnih sistemov.

Zakaj spreminjati, če ni treba

V Seatovem razvojnem centru v Barceloni so pred začetkom razvoja predelali vsako najmanjšo malenkost in si v mislih izdelali podobo. Hitro so se strinjali, da morajo v prvi vrsti pripraviti všečen avtomobil, ki bo ponujal raznovrstno ponudbo personalizacijskih elementov ter hkrati sledil do zdaj uspešni formuli. Poudarek so zato poleg njihovemu že prepoznavnemu čustvenemu oblikovanju namenili še funkcionalni uporabnosti potniške kabine, voznemu udobju, ki ga dopolnjuje vozna dinamika, cenovni dostopnosti, naprednim tehnologijam in izboljšani kakovosti.

S pomočjo majhnih ali številnih detajlov arona po videzu izstopa v pozitivni smeri. S pomočjo majhnih ali številnih detajlov arona po videzu izstopa v pozitivni smeri. Foto: Gašper Pirman

Prtljažni prostor v osnovni postavitvi meri 400 litrov, žal pa ob podrti klopi nastane visoka stopnica, ki nekoliko omeji uporabnost prtljažnika ob podrti zadnji klopi, deljivi v razmerju 60:40. Prtljažni prostor v osnovni postavitvi meri 400 litrov, žal pa ob podrti klopi nastane visoka stopnica, ki nekoliko omeji uporabnost prtljažnika ob podrti zadnji klopi, deljivi v razmerju 60:40. Foto: Seat

Po nekaj sto prevoženih kilometrih za volanom in na sopotniškem sedežu smo hitro zaznali vso kakovost in vse prednosti. Z 19-centimetrsko oddaljenostjo od tal smo sedeli prijetno visoko, zvočno dobro izolirano potniško kabino skazi le pretirana občutljivost na veter, ki smo ga že pri stotih kilometrih na uro zlahka slišali v potniško kabino. Ob optimalno nastavljenem vozniškemu sedežu je bilo zadaj povsem dovolj prostora za odraslo osebo, 400-litrski prtljažni prostor pa je vase vzel dva potovalna kovčka in dve fotografski torbi. Mogoče bi z optimizacijo lahko vanj stlačili še kakšno vrečko ali torbo.

Tako kot vsi križanci iz skupine Volkswagen tudi arona sloni na modularni arhitekturi MQB A0. 4,2 metra dolg avtomobil z 2.560 milimetrov dolgim medosjem nas je na cesti prepričal z odličnimi voznimi lastnostmi. Zmes udobja in agilnosti je na presenetljivo visoki ravni, odzivnost na ukaze volanskega obroča povsem zgledna in presenečeni smo bili, da se arona na cesti obnaša pravzaprav enako kot ibiza.

Prvi mali križanec z možnostjo delovanja na CNG

"Seat kot edini v tem segmentu ponuja avtomobil, ki ga lahko poganja stisnjen zemeljski plin CNG," nam je na tiskovni konferenci povedal Oliver Türk, tehnični inženir pri aroni. Španci bodo še naprej dajali velik poudarek razvoju alternativnih pogonov, med njimi je seveda tudi stisnjen zemeljski plin CNG. Kar štiri modele v družini lahko izberemo v različici TGI – mii, arona, ibiza in leon.

Od januarja s ceno od 15.000 evrov

"Prodaja arone se bo začela v prvih dneh januarja. Ker je v tem segmentu pomembna tudi cenovna pozicija, težko napovedujemo, kaj bo prinesla prihodnost, saj v drugi polovici leta 2018 prihaja nov davek na vozila, ki bo premešal karte na trgu. Vsekakor bomo poskušali ohraniti arono konkurenčno tudi po novih pogojih," je sklenila Mavsarjeva.

Kaj pa motorji? Pisano paleto sestavljajo tako bencinski kot dizelski agregati. Preizkusili smo litrski trivaljnik s 115 konji in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom ter 1,6-litrski dizelski agregat s 115 konji in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Kljub enemu valju manj nas je navdušil litrski prisilno polnjeni bencinar, ki se je tako na avtocesti kot v mestu dokazal kot skoraj neslišna izbira z dovolj moči in navora, da zlahka sledi cestnemu toku. Z odzivnim delovanjem vse od 1.500 vrtljajev je bila ob sloviti plaži Barceloneta vse prej kot napor. Dizelski agregat seveda prepriča z večjim navorom, vendar je bistveno glasnejši in v smislu porabe ne prinaša dih jemajočih prihrankov. V sredini prihodnjega leta se bo ponudbi pridružila še različica TGI.

Dinamični vozniki, ki ne sprejemajo nikakršnega kompromisa, pa naj počakajo na prihod 1,5-litrskega štirivaljnega bencinskega agregata. Tega smo že preizkusili v prenovljenemu golfu in nekoliko večji škodi karoq. V obeh primerih se je izkazal kot zadetek v polno, v vsega 1.165 kilogramov težki aroni pa bodo njegove lastnosti prišle še nekoliko bolj do izraza.

Oprema Xcellence prinaša številne krom dodatke in nekaj premijskega pridiha. Kupcem so olajšali izbiro različnih elementov, s tem, da so napravili več paketov, ki zajemajo določena področja. Oprema Xcellence prinaša številne krom dodatke in nekaj premijskega pridiha. Kupcem so olajšali izbiro različnih elementov, s tem, da so napravili več paketov, ki zajemajo določena področja. Foto: Gašper Pirman

Arona je od tal oddaljena 19 centimetrov, kar je presenetljivo veliko. Brez štirikolsnega pogona, a z izredno dobro uravnoteženim vzmetenjem bo postala kraljica mestnih ulic, ki se ne ustraši visokih robnikov. Arona je od tal oddaljena 19 centimetrov, kar je presenetljivo veliko. Brez štirikolsnega pogona, a z izredno dobro uravnoteženim vzmetenjem bo postala kraljica mestnih ulic, ki se ne ustraši visokih robnikov. Foto: Gašper Pirman

Ob pravilno nameščenem voznikovem sedežu smo se zadaj lahko udobno namestili. Za 180 centimetrov velikega sopotnika je bilo prostora dovolj, za ljudi z več centimetri pa bo hitro potrebno sklepati kompromise. Ob pravilno nameščenem voznikovem sedežu smo se zadaj lahko udobno namestili. Za 180 centimetrov velikega sopotnika je bilo prostora dovolj, za ljudi z več centimetri pa bo hitro potrebno sklepati kompromise. Foto: Seat

Mere in dimenzije:

dolžina 4.138 mm, širina 1.780 mm, višina 1.543 mm; medosna razdalja 2.566; oddaljenost od tal 190 mm; prostornina prtljažnika 400 litrov;

Motorji:

1.0 TSI: 3 valji; 12 ventilov; prostornina 999 cm3; kompresija 10,5; moč 70 kW/95 KM pri  5.000–5.500 vrtljajih; 175 Nm pri 2.000–3.500 vrtljajih; maksimalna hitrost 173 kilometrov na uro; pospešek 11,6 sekunde; 112 g/km CO2; kombinirana poraba 4,9 litra; 5-stopenjski ročni menjalnik

1.0 TSI: 3 valji: 12 ventilov; prostornina 999 cm3; kompresija 10,5; moč 85 kW/115 KM pri 5.000–5.500 vrtljajih; 200 Nm pri 2.000–3.500 vrtljajih; maksimalna hitrost 182 kilometrov na uro; pospešek 9,8–10 sekund; 114 g/km CO2; kombinirana poraba 5,0 litra; 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski samodejni DSG

1.5 TSI: Evo: 4 valji; 16 ventilov; prostornina 1.498 cm3; kompresija 10,5; moč 110 kW/150 KM pri 5.000–6.000 vrtljajih; 250 Nm pri 1.500–3.500 vrtljajih; maksimalna hitrost 205 kilometrov na uro; pospešek 8,0 sekund; 118 g/km CO2; kombinirana poraba 5,1 litra; 6-stopenjski ročni menjalnik

1.6 TDI: 4 valji; 16 ventilov; prostornina 1.598 cm3; kompresija 16,2; moč 70 kW/95 KM pri 2.750–4.600 vrtljajih; 250 Nm pri 1.500–2.600 vrtljajih; maksimalna hitrost 172–174 kilometrov na uro; pospešek 11,7–11,8 sekund; 106–107 g/km CO2; kombinirana poraba 4,1 litra; 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski samodejni DSG

1.6 TDI: 4 valji; 16 ventilov; prostornina 1.598 cm3; kompresija 16,2; moč 85 kW/115 KM pri 3.250–4.000 vrtljajih; 250 Nm pri 1.500–3.200 vrtljajih; maksimalna hitrost 185 kilometrov na uro; pospešek 10,1 sekunde; 108 g/km CO2; kombinirana poraba 4,1 litra; 6-stopenjski ročni menjalnik

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin