SiolNET. Avtomoto Promet
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znova zastoji na cestah in gneča na mejnih prehodih

0,12

termometer

zastoj Primorka
Foto: Metka Prezelj

Promet na slovenskih cestah je gost, čakalne dobe so na številnih mejnih prehodih. Najdaljša je na mejnem prehodu Gruškovje, kjer avtomobili za vstop v državo čakajo uro in pol

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video

Gneča je na gorenjski avtocesti pred prehodom Karavanke, kjer je zastoj dolg 1,6 kilometra. Predor Karavanke namreč občasno zapirajo, za vožnjo proti Kranjski Gori izberite izvoza Jesenice vzhod ali Lipce. Cesta Korensko sedlo-Podkoren je bila zaradi prometne nesreče, a je zdaj že znova odprta.

Potovalni čas na posameznih delih primorske avtoceste med Postojno in Brezovico v smeri proti Ljubljani je upočasnjen, zato se pot podaljša za 15 do 20 minut. Priključek Vrhnika pa je ponovno odprt v obe smeri, saj so predčasno končali z deli na avtocesti za ta konec tedna.

Gost promet je še na cesti Bohinj-Bled na Bledu.

Zaradi izvajanja mejne kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo tudi predor Ljubelj.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sorčega, Jelšane in Starod, kjer avtomobili za vstop v državo čakajo 20 minut. Na mejnih prehodih Sečovlje in Zgornji Leskovec je čakalna doba za vstop v državo pol ure, na mejnem prehodu Dragonja 40 minut, na mejnem prehodu Obrežje ena ura, na mejnem prehodu Gruškovje pa kar ura in pol.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin