Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2023,
16.12

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

vozilo promet promet

Ponedeljek, 11. 9. 2023, 16.12

7 mesecev, 3 tedne

V hudi nesreči umrle tri osebe. Obvoznica je bila zaprta več ur.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Promet | Požar so pogasili, obvoznica bo zaprta še več ur.  | Foto promet.si

Požar so pogasili, obvoznica bo zaprta še več ur.

Foto: promet.si

V hudi prometni nesreči, v kateri je zagorelo več vozil, so umrle tri osebe, vsaj ena pa je poškodovana, so sporočili ljubljanski policisti. Ljubljanska južna obvoznica je bila zaprta med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik proti Kopru, prav tako je bil oviran promet v nasprotni smeri. 

V ponedeljek okoli 15.30 se je na južni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je zagorelo več vozil, in sicer tri osebna vozila (eno s počitniško prikolico) in dve tovorni vozili. Po dosedanjih ugotovitvah so tri osebe zaradi poškodb na kraju nesreče umrle, vsaj ena je poškodovana. Kot je razvidno z zadnje fotografije, ki jo je objavil Promet.si, so požar uspeli pogasiti. 

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da je 56-letni voznik tovornega vozila vozil po desnem prometnem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti razcepu Kozarje in pred izvozom Ljubljana-Jug trčil v osebni avtomobil pred njim, ki se je ustavil v koloni vozil in v katerem je bila domnevno 55-letna voznica. Osebno vozilo je po trčenju potisnilo naprej v drugo osebno vozilo ustavljeno pred njim, v katerem sta bila 72-letni voznik in 72-letna sopotnica, obe vozili pa je nato potisnilo še tovorno vozilo, ki bilo ustavljeno pred njimi. V trčenju so zaradi posledic prometne nesreče 55-letna voznica osebnega vozila in 72-letni voznik ter sopotnica v osebnem vozilu umrli na kraju nesreče.

Po doslej znanih ugotovitvah je voznik tovornega vozila vozil po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti Kopru, ko je pred izvozom Rudnik trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni vozil. Osebno vozilo je potisnilo naprej, še v eno osebno vozilo, oba pa nato v drugo tovorno vozilo. Drugo tovorno vozilo je nato trčilo še v osebno vozilo s prikolico in se prevrnilo. Prvo tovorno in osebno vozilo so nato zajeli plameni. Umrle so tri osebe, ki so bile v prvih dveh osebnih vozilih, so pojasnili ljubljanski policisti. 

Po nesreči je bila cesta med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik proti Kopru več ur zaprta.

Goreče vozilo na ljubljanski južni obvoznici | Foto: Promet.si / Facebook Goreče vozilo na ljubljanski južni obvoznici Foto: Promet.si / Facebook

Južna obvoznica | Foto: PU Ljubljana Foto: PU Ljubljana

Fotografiranje in snemanje je skrajno neprimerno in nevarno 

Na strani Ustvarimo reševalni pas na družbenem omrežju Facebook vse voznike pozivajo, naj ne izstopajo iz vozil in ne fotografirajo ter snemajo dogajanja. "Spremljamo dogajanje na južni ljubljanski obvoznici in ponovno opozarjamo radovedneže: fotografiranje, snemanje in opazovanje trčenja so skrajno neprimerna in nevarna početja. Z opazovanjem in fotografiranjem trčenja povzročamo zastoje, v nevarnost spravljamo sebe in preostale udeležence v prometu, posredovalce in žrtve. Spremljajte promet pred in za seboj, prilagodite hitrost in varnostno razdaljo, v zastoju pa ne izstopajte iz vozil in ne ovirajte reševanja," so zapisali v objavi. 

V prometni nesreči je udeleženih več vozil. Trenutno je na prizorišču več gasilskih vozil.  | Foto: promet.si V prometni nesreči je udeleženih več vozil. Trenutno je na prizorišču več gasilskih vozil.  Foto: promet.si

 

Ne spreglejte