Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 2. 2024,
15.47

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94

Natisni članek

prometne informacije prometne informacije gorenjska avtocesta nesreča nesreča promet promet

Nedelja, 4. 2. 2024, 15.47

2 meseca, 4 tedne

Hujša nesreča: kombi zapeljal v jarek in trčil v drevo, več poškodovanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94
nesreča kranj | Kot so objavili pri upravi za zaščito in reševanje, je na gorenjski avtocesti pred izvozom Kranj - zahod v smeri Jesenic kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, se prevrnilo in trčilo v drevo. | Foto PU Kranj

Kot so objavili pri upravi za zaščito in reševanje, je na gorenjski avtocesti pred izvozom Kranj - zahod v smeri Jesenic kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, se prevrnilo in trčilo v drevo.

Foto: PU Kranj

Na gorenjski avtocesti so razjasnili okoliščine zaradi popoldanske prometne nesreče, ki se je zgodila v nedeljo okoli 14.ure. Poškodovalo se je več oseb.

Gorenjske policiste so v nedeljo okoli 14. ure obvestili o hujši prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Karavank.

Udeleženo je bilo eno vozilo. Telesno poškodovanih je več oseb.

Zapeljal v jarek in trčil v drevo

Po podatkih policije 52-letni voznik, državljan Hrvaške, ni vozil po sredini prometnega pasu in pri tem zapeljal levo na prehitevalni pas, kjer je najprej trčil v sredinsko betonsko ograjo, nato pa desno izven vozišča na travnato brežino, kjer se je s kombijem večkrat prevrnil in obstal ob varovalni mreži avtoceste.

V kombiju je bilo še pet odraslih potnikov. Dva potnika nista bila telesno poškodovana, voznik in trije potniki pa so bili telesno poškodovani.

Promet obstal za štiri ure 

Prvo pomoč na kraju so jim nudili reševalci, ki so jih z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci in delavci Darsa.

Promet na odseku Kranj vzhod in Kranj zahod je bil oviran dobre štiri ure. Za čas opravljanja ogleda je bila avtocesta na tem odseku zaprta za ves promet dobro uro. Obvoz je bil urejen.

nesreča kranj | Foto: PU Kranj Foto: PU Kranj

Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, poškodovanim osebam skupaj z reševalci NMP nudili prvo pomoč in jih prenesli v reševalna vozila.

Zaradi nesreče je bila dlje časa zaprta tudi cesta Maribor - Slovenska Bistrica pri Klopcah.

 

 

Ne spreglejte