SiolNET. Avtomoto Promet
2,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozor, v prihodnjih dneh se izogibajte vzhodne obvoznice #foto #video

2,25

termometer

Zaradi nadaljevanja del na odseku Malence bo od sobote do srede zaprt razcep Malence iz smeri Golovca proti Rudniku. Zaprta bosta tudi izvoza Ljubljana - jug, tako iz smeri Dolenjske kot tudi iz smeri Rudnika. Zaradi velike pretočnosti prometa na tem odseku lahko pričakujemo daljše zastoje.

Predor golovec zaprta cesta Foto: DARS Razcep Malence, ki povezuje ljubljansko južno in vzhodno obvoznico ter avtocesto naprej proti Dolenjski, je bil eden najbolj težavnih in tudi nevarnih odsekov slovenskega avtocestnega križa. Proti Malencam se v povprečju po južni obvoznici pelje dnevno 78 tisoč vozil, iz smeri vzhodne obvoznice skozi predor Golovec pa 68 tisoč vozil v obe smeri.

Po količkih zdaj podaljšana tripasovnica

Vsi, ki zadnje tedne uporabljajo predor Golovec in se vozijo proti Dolenjski ali na vzhodno obvoznico, so imeli veliko možnost, da so se skozi predor peljali v počasni koloni. Dars je zaradi težavnega odseka odločil, da bodo odsek prilagodili in izboljšali pretočnost. Ker se dela približujejo h koncu, bo od sobote, 11. avgusta, od 14. ure na vzhodni ljubljanski obvoznici zaprt razcep Malence iz smeri Golovca proti Rudniku. Zaprta bosta tudi izvoza Ljubljana - jug, tako iz smeri Dolenjske kot tudi iz smeri Rudnika.

Zapora bo trajala vse do srede, 15. avgusta. V tem obdobju bo od galerije Strmec pa vse prek predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Iz smeri dolenjske avtoceste bo v tem času promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana - jug na razdalji približno 1 km ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt bo vozni pas). Na priključku Ljubljana - jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice. Avtomoto Uradne skice: nova ureditev razcepa Malence na ljubljanski obvoznici

Promet proti Primorski bo preusmerjen na severno in zahodno obvoznico

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno in zahodno ljubljansko obvoznico. Na razcepu Kozarje bodo na kraku, ki z zahodne obvoznice (Kosez/Brda) vodi na primorsko avtocesto (proti Brezovici/Kopru), za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto.

Za vse tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji prepeljali skozi predor Golovec, pa bo obvoz urejen tudi čez približno 6 km oddaljen priključek Šmarje - Sap na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • LifeXY / 09.08.2018. ob 13:14 +1 - 1

    Koliko so šele obremnjene ceste na koroškem, pa noben nič.

    +1 - 1
delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin