SiolNET. Avtomoto Promet
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ceste polne, pred Karavankami osemkilometrski zastoj

0,61

termometer

zastoj
Foto: DARS

Medtem ko se drugi avgustovski konec tedna, ki ga spremlja sončno in vroče vreme, številni odpravljajo proti turističnim krajem, se nekateri z dopustov že vračajo, kar se odraža na cestah. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je tako okrog 18.30 8,5-kilometrski zastoj, daljšajo pa se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra je najdaljši zastoj pred Karavankami. "Na gorenjski avtocesti je stoječa kolona vozil proti Karavankam že pri počivališču Lipce. Zelo gost in zelo počasen promet je tudi skozi Jesenice," so popoldne sporočili z gorenjske policije.

Zastoji nastajajo tudi drugje. Na podravski avtocesti pred Gruškovjem je bil okrog 18.30 1,5 kilometra dolg zastoj, na vipavski hitri cesti pred Selom proti Razdrtemu štirikilometrski, vozniki čakajo tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani.

Zastoji nastajajo tudi na cestah proti primorskima mejnima prehodoma s Hrvaško, na relacijah Portorož-Sečovlje ter Koper-Dragonja. Tako je v Sečovljah in Dragonji za izstop iz države treba čakati od ene do dve uri.

Na Gruškovju je čakalna doba za vstop v državo dve uri.

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin