Šef blejskega turizma: Opravičujem se vsem, ki so me narobe razumeli #video

"Moja včerajšnja izjava je šla v smislu, da je te dni do Bleda strašna gneča. Od avtoceste do Bleda se namreč voziš kar od 30 do 40 minut, zato sem tistim, ki nimajo nujne poti oziroma tistim, ki imajo možnost obiskati Bled zunaj visoke turistične sezone, svetoval obisk v tem času," pojasnjuje vršilec dolžnosti zavoda Turizem Bled Matjaž Berčon.

[video: 64017 / ]

Video: Planet TV


Berčon je včeraj veliko prahu dvignil z naslednjo izjavo:

"Zlasti dnevne, slovenske obiskovalce pozivamo, da se morda v teh poletnih mesecih izognejo Bledu si ga za svojo destinacijo izberejo jeseni, pozimi ali spomladi, ko ni takšne gneče. So pa seveda vedno dobrodošli."

Matjaž Berčon meni, da s svojo izjavo ni povzročil škode blejskemu turizmu. Matjaž Berčon meni, da s svojo izjavo ni povzročil škode blejskemu turizmu. Foto: STA "Izjava res ni bila zlonamerna"

Danes poudarja, da so vsi gostje vedno dobrodošli na Bledu. "Pozivam jih v smislu, da se izognejo gneči. Veliko ljudi, ki je obiskalo Bled v teh dneh, se namreč pritožuje zaradi gneče na cesti. Moja izjava je šla samo v tej smeri. Nikakor pa ne, da si na Bledu ne želimo gostov. Ponavljam: vsi ste dobrodošli," je izpostavil in dodal:

"Opravičujem se vsem, ki so mojo izjavo narobe razumeli. Res ni bila zlonamerna. Če bi jo pravilno povzeli in interpretirali, nisem z njo nikogar prizadel. Samo predlagal sem. Morda marsikdo ne ve, da je Bled lep tudi jeseni, spomladi in pozimi, ko imamo na Bledu marsikaj ponuditi."

Berčon sicer meni, da s svojo izjavo ni povzročil škode blejskemu turizmu.

Ali nameravate še pred koncem poletja obiskati Bled?

 • Da, Bled je naš največji biser. 18,18%
 • Ne, moti me prevelika gneča. 72,73%
 • Ne vem, se še nisem odločil. 9,09%

"Država ni poskrbela za primerno prometno infrastrukturo"

Kot pravi, je promet v prvi vrsti težaven tudi za domačine, saj se po njegovih besedah prebijajo skozi nemogoče prometne razmere. 

"Država do zdaj ni poskrbela, da bi bila prometna infrastruktura, ki Bled povezuje s preostalo Slovenijo, primerno zgrajena. Letos nam je le uspelo, da smo začeli graditi severno obvoznico, ki bo delno rešila to težavo, a šele prihodnjo sezono. Do takrat bo treba še potrpeti. Upam, da bo država držala obljubo in kmalu naredila tudi južno obvoznico proti Bohinju, potem pa takšnih težav ne bo več," je sklenil.

Sorodne vsebine

Komentarji

10
 • Eastmane / 10.08.2017. ob 14:41

  Ma dajte delat paniko in iskat senziconalizem. Ste z naslovi tudi na siolu vedno bolj podobni nova24. Kaj pa je bilo v izjavi gospoda SPORNEGA. Kje piše, da so slovenci nezaželeni. Bil je popolnoma dobronameren, ste lahko veseli, če ne greste na Bled, ker boste stali v koloni že od avtoceste dalje in potem mrzlično iskali parkirišče.

 • Szagar5 / 10.08.2017. ob 15:04

  Opravičiti bi se moral Siol ne pa g. Berčon. Večina nas je njegovo izjavo razumela, Siol pa je napisal zelo sporen naslov, kjer je nakazoval na citat čeprav je stavek sestavil pisec sam. Mislim da bi bilo na mestu da se Siol opraviči

 • nikopreko / 10.08.2017. ob 14:44

  Se popolnoma strinjam z Eastmane. Lastnost malega človeka je, da bo vedno našel v vsaki izjavi slabonamernost......

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano