SiolNET. Avtomoto Promet
3,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Stanje na cestah

Takšna je danes gneča na mejnih prehodih s Hrvaško #foto

3,57

termometer

Počitniški konec tedna je prinesel tudi zastoje na cestah. Na podravski avtocesti med Lancovo vasjo in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je 10-kilometrski zastoj. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je dober kilometer zastoja, 14-kilometrski pa je na avstrijski strani predora proti Sloveniji

Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Prometnoinformacijski center poroča tudi o močno povečanem prometu osebnih vozil na večini mejnih prehodov s Hrvaško v obe smeri, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri. Do daljšega čakanja za izstop iz države prihaja predvsem zaradi doslednega preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT na hrvaški strani.

Mejni prehod Vinica je zaprt zaradi tehničnih težav na hrvaški strani.

Dolge čakalne dobe tudi na drugih mejnih prehodih

Zaradi nesreče je zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med počivališčem Tepanje in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za približno 10 minut.

Danes do 13. ure, na nekaterih primorskih cestah pa med 6. in 16. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Danes čez dan so napovedane nevihte z močnimi nalivi. Prilagodite hitrost vožnje in varnostno razdaljo. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih je nevarno in prepovedano.

Na podravski cesti je zaradi del zaprt izvoz Lancova vas iz smeri Maribora proti Gruškovju.

Včerajšnji zastoji na avtocestah:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin