SiolNET. Avtomoto Promet
5,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pripravite se, jutri bo še huje. Ob zastoju je nujno ...

5,69

termometer

Cestninska postaja Hrušica. | Gorenjski policisti jutri pričakujejo še večjo gnečo proti Avstriji.  | Foto: DARS
Gorenjski policisti jutri pričakujejo še večjo gnečo proti Avstriji. Foto: DARS

Na tranzitnih cestah proti Avstriji gorenjski policisti že za danes ocenjujejo, da obstaja možnost močno povečanega prometa in nastanka zastojev, predvsem na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici. Kolona je trenutno dolga okoli kilometra in se bo lahko še daljšala, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

"Za jutri pa je velika zgostitev prometa že napovedana in se dejansko pričakuje daljše zastoje. Jutri zvečer se bodo v promet vključila tudi tovorna vozila, katerih tranzit skozi Karavanke v nekajkilometrskih kolonah običajno poteka od nedelje do vključno ponedeljka," so še sporočili s policije. 

Predvideni so različni scenariji 

Na gorenjskem kraku avtoceste in na vzporednih cestah bo za varnost skrbelo več policistov, glede na stanje pa so predvideni tudi različni prometni scenariji, in sicer predvsem: 

- zadržanje tranzita na avtocesti v čim večjem obsegu (mišljeno predvsem Jesenice),
- uskladitev semaforskih intervalov na posameznih relacijah ob zastojih na vzporednih cestah,
- preusmeritev tranzitnega prometa prek portalov na avtocesti na manj obremenjene glavne ceste proti Avstriji (predvsem Ljubelj), dokler bo to vzdržno,
- že na ljubljanskem obroču preusmeritev tranzitnega prometa za smer Avstrija,
- skupno delo z mestnimi redarstvi, Darsom in vzdrževalci cest.

Vozniki naj sproti spremljajo prometne informacije in pot prilagajajo stanju na cestah. Potovalni časi bodo daljši, so še opozorili gorenjski policisti. | Foto: DARS Vozniki naj sproti spremljajo prometne informacije in pot prilagajajo stanju na cestah. Potovalni časi bodo daljši, so še opozorili gorenjski policisti. Foto: DARS

Na avtocesti je ob zastoju ali prometni nesreči treba ustvariti reševalni pas

Na zgornjem delu gorenjske avtoceste, ki ima zgolj dva prometna pasova za vožnjo v vsako smer, to pomeni ustavitev skrajno levo na prehitevalnem in skrajno desno na voznem pasu. Sredinska pot s tem postane interventna površina za gasilce, zdravstvo, policijo, vzdrževalce in druge nujne službe.

"Hoja po avtocesti je prepovedana. Lani je v zastoju na območju Podmežakle z viadukta padel moški in se pri tem poškodoval," so ob pozivu k strpnosti še sporočili z gorenjske policijske uprave.

Korčula Trendi Destinacije, kjer se letos obeta največja gneča: med njimi je jadranski otok Gneča Novice Ob koncu praznikov gneča na cestah #video Gruškovje Novice Kaos na mejah: za vstop v Slovenijo tudi do tri ure čakanja Bregana - Obrežje 24122021 Novice Proti Hrvaški daljši zastoji, 13-kilometrska kolona na Bajakovu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin