SiolNET. Avtomoto Promet
4,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi verižnega trčenja je bila več ur zaprta primorska avtocesta

4,71

termometer

nesreča avtocesta
V nesreči je trčilo več vozil. Foto: Anže Albreht

Zaradi prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih več vozil, je bila več ur zaprta primorska avtocesta med priključkoma Logatec in Vrhnika proti Ljubljani. Nastal je enajst kilometrov dolg zastoj, potovalni čas se je podaljšal za več kot eno uro, zastoji so bili tudi na vzporednih regionalnih cestah.

Kot so sporočili s policije, se je nesreča zgodila nekaj pred 17. uro, v njej pa je bilo udeleženih več tovornih in osebnih vozil.

Tovorno vozilo trčilo v prikolico na odstavnem pasu

V enem od njih 48-letni državljan Poljske s tovornim vozilom ni vozil po sredini voznega pasu, zato je trčil v prikolico s prometno signalizacijo, ki je na odstavnem pasu prav takrat označevala dela na cesti. Prikolico s signalizacijo je odbilo na vozni pas, kjer je obstala, zato sta se zgodili še dve ločeni trčenji. Povzročitelju so izdali plačilni nalog, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan.

Zaradi prekratke varnostne razdalje naletno trčenje treh tovornjakov

Neposredno po tej nesreči se je zgodilo naletno trčenje treh tovornih vozil. Zaradi prekratke varnostne razdalje ga je povzročil 33-letni državljan Madžarske s tovornim vozilom, na katerem je bilo naloženih več vozil. Eden od udeležencev te nesreče je lažje poškodovan, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

S kombijem trčil v dva ustavljena avtomobila pred seboj

V tretji nesreči je 28-letni državljan Avstrije s kombijem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v dve osebni vozili, ki sta se pred tem ustavili zaradi predhodnih prometnih nesreč. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Nobeden od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, vsi pa so globo poravnali na kraju.

nesreča avtocesta Foto: Anže Albreht

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin