SiolNET. Avtomoto Promet
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karavanke zjutraj zaprte zaradi smrti voznika tovornjaka

2,22

termometer

predor Karavanke
Med 22. in 28. 2. bodo v nočnem času, med 18. in 7. uro, v predoru Karavanke od 15- do 20-minutne popolne zapore zaradi miniranja. Foto: Klemen Korenjak

V jutranjih urah je bil predor Karavanke zaradi težav s tovornim vozilom zaprt v obe smeri. Policisti so kasneje sporočili, da so obravnavali smrt voznika tovornega vozila, ki je, kot kažejo okoliščine, umrl zaradi zdravstvenih razlogov. Voznik je vozil iz smeri Avstrije proti Sloveniji, dogodek pa se je zgodil na slovenski strani predora in ne gre za prometno nesrečo. Predor je odprt, postopek še poteka.

Sočasno so kranjskogorski policisti na cesti Hrušica–Mojstrana obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika osebnega avtomobila. "Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika in vpliv alkohola (0,35 mg/l). Na istem kraju je neprevidna voznica trčila še v znake policije, ki označujejo kraj prometne nesreče, in posledično zapeljala s ceste," so zapisali kranjski policisti.

"Udeleženci, vozite previdno in spremljajte promet. Pri vožnji skozi nepregledne ovinke pa pazite, ker ne veste, kaj vas čaka na drugi strani," sporočajo s Policijske uprave Kranj.

Karavanke bodo ponoči zapirali zaradi miniranja

Med 22. in 28. 2. bodo v nočnem času, med 18. in 7. uro, v predoru Karavanke od 15- do 20-minutne popolne zapore zaradi miniranja. Od ponedeljka, 25. 2., do četrtka, 28. 2., bo promet v nočnem času, med 20. in 5. uro, potekal izmenično enosmerno, poroča prometnoinformacijski center.

predor Karavanke Posel danes Avstrijci začeli gradnjo druge cevi predora Karavanke

Ponekod zaradi zapor nastajajo zastoji

Zaradi prometne nesreče na gorenjski avtocesti med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani promet poteka samo po enem pasu, zato nastaja zastoj v dolžini enega kilometra, kar pot upočasni za približno 11 minut, poroča prometnoinformacijski center.

Zastoj zaradi delovne zapore je na cesti Arja vas-Velenje, med Veliko Pirešico in Črnovo, v obe smeri.

Na regionalni cesti Vrhnika-Logatec bo do 15. ure pomična polovična zapora zaradi obsekovanja rastlinja. Mogoče so občasne kratkotrajne popolne zapore.

Še vedno je zaprta glavna cesta Zagorje ob Savi-Trbovlje, in sicer med odcepom za Podkum in bencinskim servisom zaradi sanacije plazu. Obvoz je urejen po regionalni cesti Zagorje ob Savi-Bevško-Trbovlje.

Kot je razvidno iz objave skupine V živo s slovenskih cest na facebooku, so imeli danes smolo na avtocesti tudi gasilci.

gasilci avtocesta Foto: Facebook skupina "V živo s slovenskih cest"

gasilci avtocesta Foto: Facebook skupina "V živo s slovenskih cest"

 

Stanje na cestah

Mejni prehodi:

Čakalna doba za tovorna vozila je na mejnem prehodu Obrežje.

predor Karavanke Posel danes Turki pričakujejo posel s predorom Karavanke ali pa ponovitev razpisa #video

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • avtobusar / 23.02.2019. ob 10:17 +1 0

    "Jaz pa rad umrl bi doma..." poje Tomaž Domicelj v eni svojih pesmi o šoferjih. Trd je ta kruh šoferski...

    +1 0
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin