Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 12. 2019,
7.24

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

20

Natisni članek

zastoj zastoj promet promet

Petek, 20. 12. 2019, 7.24

4 leta, 4 mesece

Verižno trčenje na primorki: ena oseba umrla #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

20

Malo pred šesto uro zjutraj se je na avtocesti od Postojne proti Senožečam zgodila hujša prometna nesreča. Po prvih podatkih je šlo za nalet več vozil. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, več je poškodovanih. V nesreči je bilo udeleženo tudi vozilo Slovenske vojske.

Povod za nesrečo je bila okvara tovornjaka, k je pred počivališčem Studenec ugotovil, da ima težave z motorjem, zato je zapeljal proti odstavnemu pasu v desno. Še predem je tovornjak povsem umaknil z desnega pasu, se je vanj zaletel drugi tovornjak, ki ga je prav tako vozil Slovenec.

Za tem je po desnem pasu pripeljal voznik osebnega vozila iz Celje ter trčil v zadnjih del drugega tovornjaka. Po trčenju je voznik osebnega vozila izstopil iz avta in šel pomagat ostalim sopotnicam v avtomobilu, ki so bile lažje poškodovane.

V tem času pa je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako pa ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Zato se je odločil, da bo zavil v desno na odstavni pas, kjer pa jetrčil v voznika osebnega avtomobila, ki je izven vozila pomagal sopotnicam.

Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila (ki je imelo okvaro).

Voznik osebnega avtomobila umrl na kraju nesreče

Nesreča primorka | Foto: Prometno-informacijski center Foto: Prometno-informacijski center Voznik osebnega avtomobila iz Celja (v času nesreče je bil torej izven vozila) je na kraju umrl."Podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči še preverjamo, prav tako se še preverjajo podrobnosti glede dogajanja na kraju. Informacijo bomo dopolnili naknadno, ko bodo zbrani in potrjeni vsi točni podatki," so sporočili s policije.

Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, za voznika osebnega vozila bo podano poročilo na ODT Koper, za voznika manjšega vozila za prevoz oseb (mini bus) pa bo podana kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ).

Ne spreglejte