SiolNET. Avtomoto Promet
3,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vožnja v napačno smer po avtocesti

Posnetki, ki osupnejo: tudi letos v napačno smer po avtocesti #video

3,70

termometer

Nadzorne kamere Darsa so tudi letos ujele primere vožnje v napačno smer po avtocesti, ki velja za enega najnevarnejših prometnih prekrškov.

opozorilo avtocesta napačna smer | Foto: Policija Foto: Policija "Policisti kršitve neposredno zaznajo sami ali pa jih o tem obvestijo vozniki, ki so kršitev opazili. V takšnih primerih poskušajo policisti nevarnega voznika čim prej ustaviti in vozilo odstraniti na odstavni pas oz. drug primeren prostor," pojasnjujejo na slovenski policiji.

Tam med najpogostejšimi razlogi za vožnjo v napačno smer po avtocesti vidijo v neupoštevanju prometne signalizacije, objestni vožnji, uporabi alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi, vzrok za takšno vožnjo – največkrat pri starejših, ki niso vajeni vožnje po avtocestah – pa je lahko tudi pomota.

Kaj storiti?

Voznik, ki je ugotovil, da je na avtocesti zapeljal na nasprotni vozni pas, mora svoje vozilo nemudoma umakniti s prometnih površin. Priporočljivo je obvestiti policijo ali upravljavca ceste ter jih zaprositi za zavarovanje kraja ob obračanju vozila. Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika prek sredstev javnega obveščanja, pa morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni prometni pas smernega vozišča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin