Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
11. 8. 2016,
5.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Natisni članek

promet promet Logatec

Četrtek, 11. 8. 2016, 5.30

6 let, 6 mesecev

Bo logaški drevored postal raj za prehitre voznike?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Obnovljena cesta skozi logaški drevored, kjer bodo do konca avgusta položili nov asfalt, bi lahko postala tudi magnet za prehitre voznike. Direkcija za infrastrukturo in policija na tem skoraj dva kilometra dolgem ravnem odseku ne načrtujeta dodatnih ukrepov in poostrenega nadziranja hitrosti.

Prenova ceste skozi Napoleonov drevored v Logatcu, kjer bodo namesto betonskih plošč položili novo asfaltno podlago, bo po zagotovilih Direkcije za infrastrukturo končana letos septembra. | Foto: Gregor Pavšič Prenova ceste skozi Napoleonov drevored v Logatcu, kjer bodo namesto betonskih plošč položili novo asfaltno podlago, bo po zagotovilih Direkcije za infrastrukturo končana letos septembra. Foto: Gregor Pavšič

Obnova ceste za 420 tisoč evrov Betonske plošče se bodo v Logatcu po več desetletjih le poslovile. | Foto: Betonske plošče se bodo v Logatcu po več desetletjih le poslovile.

Prejšnji teden smo že pisali o obnovi znanega odseka regionalne ceste med Logatcem in Vrhniko, kjer je direkcija za infrastrukturo začela prenovo več deset let stare betonske podlage v dolžini 1.740 metrov. Kot so nam dodatno pojasnili na direkciji, bodo betonske plošče odstranili in nato dvojno preplastili vozišče v debelini 15 centimetrov. 

V dolžini okrog 500 metrov bodo ob tej cesti postavili tudi hodnik za pešce z novo cestno razsvetljavo in sistemom odvajanja meteorne vode. Dela bodo končali do konca septembra letošnjega leta. Vrednost obnove je 420 tisoč evrov. Od tega jih bo direkcija zagotovila 289 tisoč, 122 tisoč pa občina Logatec.

Lahko hitrosti zaradi novega asfalta uidejo izpod nadzora?

Zaradi skoraj dva kilometra dolgega odseka, dotrajanih betonskih plošč in le malo prostora na obeh straneh prometnih pasov (ob cesti so postavljene varnostne ograje) so se tam že dogajale nevarne prometne situacije. Veliko je počasi vozečih vozil, saj je cesta močno obremenjena tudi s tovornim prometom, zaradi česar veliko prehitevajo tako vozniki osebnih avtomobilov kot tudi motoristi.

S povsem novo asfaltno podlago bodo na tem ravnem odseku hitrosti še višje, hitrostne razlike med udeleženci prometa še bolj izrazite in morda bomo še letos govorili o novem neuradnem cestnem dirkališču pri Logatcu.

Označeni ravni odsek regionalne ceste bo na svojem večinskem delu zdaj dobil novo asfaltno podlago. (foto: Najdi.si) | Foto: Označeni ravni odsek regionalne ceste bo na svojem večinskem delu zdaj dobil novo asfaltno podlago. (foto: Najdi.si)

Zgradili bodo otok za umirjanje prometa, drugih ukrepov direkcija in policija ne načrtujeta Policija za zdaj na tem odseku ne načrtuje poostrenih ukrepov za nadzor. | Foto: Policija za zdaj na tem odseku ne načrtuje poostrenih ukrepov za nadzor.

Na direkciji za infrastrukturo poudarjajo, da v projektu obnove ni predpostavljen noben ukrep za nadzor oziroma omejevanje hitrosti na tem odseku. Izjema bo le novi otok, ki bo na logaški strani ravnice (ob križišču s trgovskim središčem Mercatorja) poskrbel za varnejši prehod pešcev in umirjanje prometa.

Tudi policija na tem odseku ne načrtuje nikakršnih dodatnih ukrepov za nadzor prometa. Nadzor se bo izvajal tako kot do zdaj, to je z rednimi kontrolami in s poostrenimi nadzori z radarskimi merilniki hitrosti. Ta odsek ceste je sicer pod nadzorom policijske postaje v Logatcu.

"V primeru morebitnega poslabšanja prometne varnosti na omenjenem odseku pa bomo ukrepe policistov pri nadzoru prometa temu ustrezno prilagajali," so nam sporočili iz policijske uprave Ljubljana.

 

Ne spreglejte