SiolNET. Avtomoto Promet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letališče Dubai International aprila z visoko rastjo prometa

1

termometer

Najbolj prometno letališče na Bližnjem vzhodu, Dubai International, je aprila beležilo 13,2-odstotno rast obsega potniškega prometa.

Visoka rast je predvsem posledica izbruha vulkana na Islandiji marca lani, zaradi katerega je bil tudi aprila lani potniški letalski promet močno moten.

Aprila je prek omenjenega dubajskega letališča potovalo 4,23 milijona potnikov, kar je 13,2 odstotka več kot v aprilu lani. V prvih štirih mesecih letošnjega leta je število potnikov doseglo 16,5 milijona, kar v primerjavi z enakim lanskim obdobjem pomeni 8,5-odstotno zvišanje, so razkrili v četrtek.

Mnogo več je bilo tudi potnikov iz zahodne Evrope Največ so sicer k rasti prispevali potniki iz držav Arabskega zaliva, katerih število se je okrepilo za 29,1 odstotka. Visoka je bila rast potnikov iz zahodne Evrope, ki je bila 20,1-odstotna. Na povezavah z indijsko podcelino je letelo za 9,4 odstotka več potnikov, na povezavah z Rusijo in bivšimi sovjetskimi republikami pa za 25,4 odstotka. Za 2,4 odstotka je upadlo število potnikov z Bližnjega vzhoda, predvsem na račun političnih nemirov.

179.307 ton tovora

Pri tovornem prometu je Dubai International aprila prepeljal 179.307 ton tovora, kar je 5,6 odstotka več kot v četrtem mesecu lani. V prvih štirih mesecih pa se je obseg skrčil za 0,3 odstotka na 688.537 ton.

Poleti še več potnikov Izvršni direktor družbe Dubai Airports Paul Griffiths je ob tem izpostavil, da se hitro bliža najbolj prometna poletna sezona tega letališča. Zaradi tega bodo v poletnih mesecih zaposlili dodatne uslužbence, ki bodo potnikom zagotovili nemoteno potovanje, je napovedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin