SiolNET. Avtomoto Promet
2,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Razmere na cesti

Na cesto nikakor tako: policija "ujela" nevarnega voznika #foto

2,98

termometer

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pomurska avtocesta iz smeri Murske Sobote proti Mariboru med Cerkvenjakom in Pernico ponovno odprta, ostaja pa daljši zastoj ter izločanje za tovorna vozila. Sneženje je sicer povzročilo več prometnih nesreč.

Ponekod je promet zaradi zimskih razmer upočasnjen, zato je potrebno prilagoditi hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevati, da se za pot potrebuje več časa kot običajno. Na pot naj se vozniki odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.

Zaradi prometne nesreče je na cesti Pragersko-Šikole promet urejen izmenično enosmerno, cesta Moste-Duplica pa je zaprta.

Zastoji so na pomurski avtocesti iz smeri Pinc/Lendave proti Mariboru ter na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Izločanje tovornih vozila nad sedem ton in pol poteka na pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Mariboru, prepoved za priklopnike in polpriklopnike pa je na cestah Spodnja Idrija-Godovič in Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Zjutraj je bilo zaradi zdrsa tovornjaka največ težav na štajerski avtocesti pri Celju. Zjutraj je bilo zaradi zdrsa tovornjaka največ težav na štajerski avtocesti pri Celju. Foto: DARS

 

Večja količina vode na vozišču ovira promet na ljubljanski severni obvoznici pred izvozom na Celovško cesto v smeri Zadobrove.

Zaradi okvare vozila je oviran promet na štajerski avtocesti pred Polskavo proti Mariboru.

Lokalna cesta Krka-Hočevje je na Krki zaprta zaradi zdrsa vozila.

Na cesti Žaga-Kobarid je na več odsekih oviran promet zaradi vejevja na cesti, zaradi podrtega drevja pa je oviran promet na cesti Tolmin-Spodnja Idrija pri Travniku.

Na cestah čez prelaze Predel, Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh je obvezna uporaba verig, cesta čez prelaz Vršič in Volče-Solarji pa je zaprta.

V predoru Karavanke so zaradi vremena predčasno končali z deli. Izmenično enosmerno bo promet skozi predor potekal ponovno od ponedeljka od 11. ure do petka do 15. ure.

Na primorski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Črni Kal v obe smeri.

Zasnežene so predvsem regionalne in ostale lokalne ceste. Zasnežene so predvsem regionalne in ostale lokalne ceste. Foto: DARS

Na cesto le z očiščenim avtomobilom in ustrezno zimsko opremo

"Na cestah so plužne in posipne skupine, promet je zato ponekod upočasnjen oziroma se občasno pojavljajo območja zastojev. Prilagodite hitrost razmeram na cestah, povečajte varnostno razdaljo in upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in urejenim vozilom," še opozarjajo pri PIC.

Zimsko opremo predstavljajo ustrezne zimske pnevmatike z vsaj tremi milimetri profila (priporočljivo pa vsaj pet milimetrov), avtomobili morajo biti tudi dobro očiščeni.

Jutranje razmere na cestah po Sloveniji:

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

sneg razmere cesta Foto: DARS

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin