Največji dosežki avtomobilske industrije tudi na naših servisih

Nove vrste premium goriv MOL EVO poskrbijo za odlično izkušnjo vožnje, boljšo zmogljivost vozila z vidika izgorevanja, moči in pospeševanja ter daljšo življenjsko dobo motorja. V nagradni igri bomo kot glavno nagrado podarili gorivo MOL EVO v vrednosti tisoč evrov.

Vsebino omogoča MOL

Foto: Thinkstock in MOL Slovenija

mol slovenija bencin gorivo Evo

Thomas Raetzsch, vodja Downstream raziskav & razvoja v Skupini MOL, je odgovoren za področje raziskav in razvoja rafinerijskih proizvodov, olj in maziv ter petrokemičnih proizvodov. Ima 20 let izkušenj na področju razvoja goriv in inovacij. Pri razvoju nove generacije goriv EVO je vodil ekipo strokovnjakov Skupine MOL.

Nagradna igra je zaključena.

Zakaj je Skupina MOL razvila novo generacijo goriv?

MOL ima bogato, več kot 50-letno tradicijo proizvodnje visokokakovostnih goriv za voznike v svojih vrhunskih rafinerijah. Zdaj je MOL svoje izdelke še izboljšal, zato ponujamo edinstveno, novo generacijo goriv. Skupina MOL je zavezana cilju, da ljudem na poti zagotovi najvišjo raven kakovosti izdelkov in storitev. Avtomobilska industrija se nenehno razvija, tudi navade in potrebe kupcev se spreminjajo, zanesljivost motorja postaja vse pomembnejša za kupce. Cilj Skupine MOL je v popolnosti zadovoljiti potrebe kupcev z vrhunskimi izdelki in storitvami, kar vključuje tudi zagotavljanje čistejšega motorja. Z uporabo na novo razvitega goriva EVO z izboljšanim paketom dodatkov se zmanjša količina oblog in se zagotovi boljše izgorevanje. Navedeni učinki vodijo k boljšemu delovanju motorja, manjši porabi goriva in s tem tudi k zmanjševanju vplivov na okolje.

Kaj je bil cilj razvoja novih goriv?

Pri razvoju nove generacije goriv MOL je delala mednarodna ekipa inženirjev, da bi goriva MOL še izboljšala. Med razvojem smo si postavili en sam cilj: boljšo zaščito motorja, prav tako pa smo tudi pridobili na učinkovitosti in zmanjševanju negativnega vpliva na okolje. Zaščita motorja je zagotovljena zahvaljujoč specialnemu paketu dodatkov, ki odstranjujejo obloge in ščitijo motor pred korozijo in nadaljnjim nastajanjem oblog. Tako ohranjajo motor in sistem vbrizga goriva bolj čist.

Od kod izhaja ime EVO?

EVO izhaja iz besede evolution, angleške besede za evolucijo, razvoj, in predstavlja razvoj najvišje kakovosti goriv in doseganje najvišjih standardov.

mol slovenija bencin gorivo Evo

Ponudba goriv EVO vključuje 95- in 100-oktanski bencinski gorivi EVO 95 in EVO 100 plus in dizelsko gorivo EVO Dizel.

Goriva EVO Dizel, EVO 95 in EVO 100 PLUS zagotavljajo najvišje standarde:

  • z novim, izboljšanim paketom dodatkov,
  • s povečanim deležem dodatkov za večjo moč motorja,
  • z odlično močjo čiščenja in vzdrževanja čistosti motorja,
  • EVO 100 plus pa zagotavlja tudi boljše pospeševanje in odzivnost motorja.

Kakšna je razlika med prejšnjimi gorivi in novo generacijo goriv EVO?

Že prejšnja goriva so ohranjala motor čist, vendar niso imela tako znatnega čistilnega učinka. Zahvaljujoč najnovejšim izboljšavam nova generacija goriv EVO zagotavlja boljši učinek čiščenja in ohranjanja čistosti ter tako zagotavlja boljšo skrb za motorje vozil.

Ali morda obstaja razlog, da je Skupina MOL ravno zdaj predstavila novo generacijo goriv EVO in kako dolgo je potekal razvoj?

Razvoj goriva je rezultat večstopenjskega postopka. Prvi korak je bila raziskava potreb kupcev in sodobnih vozil. Nato je razvojni oddelek preučil nove trende in inovacije na globalnem trgu. Temu je sledil proces optimizacije, po katerem so bili novi izdelki podvrženi laboratorijskim testiranjem ter testiranjem na motorjih vozil. Po zaključnih izboljšavah so bila goriva pripravljena za predstavitev na trgu.

Postopek razvoja je tokrat potekal v veliko večjem obsegu kot predhodni razvoji. Goriva MOL smo dvignili v povsem novo dimenzijo. Naša nova generacija goriv bo z izjemnimi rezultati na področju čiščenja motorja prekosila pričakovanja Evropskega standarda glede kakovosti v svoji kategoriji. Zelo smo veseli, da smo končali proces, ki je trajal več kot eno leto.

MOL zaslon bencinska črpalka bencinski servis Foto: STA

Katere poglavitne lastnosti goriv EVO bi izpostavili?

Skladno z rezultati testiranj, izvedenih na motorjih, goriva EVO z izboljšanim paketom dodatkov učinkovito zmanjšujejo količino obstoječih oblog do 58 odstotkov in na ta način čistijo motor. Preprečevanje nastajanja oblog lahko pomeni manj okvar motorja, s čimer se podaljša življenjska doba motorja. Prav tako se lahko doseže tudi večja zmogljivost motorja.

Kako učinkovit je nov učinek "čiščenja in ohranjanja čistosti?"

Učinek čiščenja zmanjša količino oblog, kar omogoča boljše izgorevanje. Posledično se lahko zmanjšata tudi poraba in vpliv na okolje. Z uporabo novih goriv EVO se hkrati preprečuje tudi nastanek novih oblog, kar zagotavlja čist motor in s tem podaljša njegovo življenjsko dobo.

Za katera vozila priporočate uporabo novih goriv EVO?

Novo generacijo MOL-ovih goriv zelo priporočamo vsem voznikom, ker goriva ohranjajo prvotno stanje motorja novega vozila tako dolgo, kot je to le mogoče – ne da bi na dolgi rok nastajale obloge. Na ta način lahko zaščitimo motor pred staranjem in izgubo zmogljivosti.

Kako goriva EVO vplivajo na izkušnjo v vožnji?

Uporaba izboljšanih goriv lahko pomaga preprečiti okvare motorja zaradi oblog. Konec koncev čistejši motor deluje najbližje zasnovanim parametrom glede zmogljivosti. Zahvaljujoč čistejšemu sistemu za vbrizgavanje goriva se lahko izboljša zmogljivost motorja in zmanjša poraba (to je odvisno tudi od številnih drugih dejavnikov, kot so na primer način vožnje, splošno tehnično stanje vozila, tlak v pnevmatikah, vremenske razmere in stanje na cestah itd.), kar posledično pomeni tudi manjši vpliv na okolje. Uporaba goriv EVO zagotavlja, da vozila naših strank nudijo odlično izkušnjo v vožnji in ohranjajo pričakovano življenjsko dobo motorja.

Kje bodo goriva EVO na voljo?

Nova in izboljšana ponudba goriv EVO bo na voljo na vseh bencinskih servisih Skupine MOL v Srednji in Vzhodni Evropi. Vrhunsko kakovost izdelkov želimo zagotoviti voznikom v celotni regiji.

Lahko morda pričakujemo dodatne novosti na področju goriv MOL?

Nenehno spremljamo kakovost naših proizvodov in iščemo priložnosti za izboljšave, zato je razvoj naših izdelkov nenehen proces pri našem poslovanju.


Podarjamo za tisoč evrov goriva prihodnosti


gorivo vožnja promet cesta počitnice

Če vas mika poletna avantura z avtomobilom, a vas od podviga odvrača misel na visoke stroške goriva na poti, vas lahko razveselimo, da obstaja rešitev, za katero se morate samo malo potruditi.

Zakaj bi se zlili z okolico in sledili preostalim, če lahko poiščete svojo pot in sledite svojim sanjam? Odločitev, kam boste odpotovali, kako dolgo boste potovali in kje je vaš cilj, je povsem v vaših rokah.

Poletna avantura: z avtomobilom na dolge počitnice. Z gorivi MOL EVO.

gorivo vožnja promet cesta počitnice

Ponujamo vam način, kako lahko letos poleti uresničite svoje sanje. Odpotujte v kraj, ki si ga že od nekdaj želite videti. Vožnjo plača MOL Slovenija, ki vam ob tem podarja tudi razvajanje ali za vas ali pa vašega jeklenega konjička.

Kot glavno nagrado podarjamo gorivo MOL EVO v vrednosti tisoč evrov, voznik se bo med koncem tedna razvajal v wellnessu, MOL-ovega razvajanja z welnessom za vozila pa bodo deležni tudi avtomobili nagrajencev. Samo pomislite, kam vse bi lahko odšli s takšno količino goriva. Privoščite si pravi "road trip".

Ali veste, da obstaja veliko slovenskih destinacij, ki ponujajo odklop od vsakdana in vam omogočajo sproščeno, a hkrati zabavno in raznoliko raziskovanje novih avantur brez prečkanja mej? Pomembno je, da si vzamete dovolj časa, vendar ob tem ne pozabite na vozilo. Izbira goriva je temeljnega pomena, saj pripomore k daljši življenjski dobi vašega osebnega vozila. MOL-ova nova generacija goriv EVO s posebnimi dodatki ščiti dele vašega motorja pred korozijo in nastajanjem oblog, kar pomeni, da se boste lahko mirno in sproščeno podali v raziskovanje naravnih kotičkov Slovenije.

Kam torej na "road trip" po Sloveniji? Ponujamo vam nekaj idej, da se boste lažje odločili:

Vasica Padna Vasica Padna Slovenska Istra v vasici Padna navdušuje s svojimi tipičnimi istrskimi kamnitimi hiškami. Mirne ulice vas popeljejo do veličastnega razgleda in pobega od vsakdana.

Goriška brda z vinogradi in sadovnjaki po eni strani zaznamujejo strnjene vasice, po drugi pa hiše, razpotegnjene po slemenih. Seveda ne manjka briškega vina, sadja, olja in briške kuhinje.

Podzemlje Pece omogoča raziskovanje podzemnih labirintov po jezeru s kajaki. Tišina, kamniti spomeniki in kristalno čista voda vas bodo očarali in ohladili pred poletno vročino.

Babičev mlin na Muri Babičev mlin na Muri Babičev mlin pri Veržeju, kjer reka Mura poganja še zadnji rečni mlin na reki, je postavljen na bregu. V Prekmurju je obvezen postanek tudi na Bukovniškem jezeru, velikem kar 4,5 hektarja.

Zlodejevo na Rogli ponuja adrenalinsko doživetje z letnim sankališčem. Vožnja po 1.360 metrov dolgi in vijugasti progi dviguje srčni utrip, saj lahko dosežete hitrost do 40 kilometrov na uro.

Soteska Vintgar za doživetje najbolj neokrnjene narave Bleda v turistično urejenih koritih. 1,6 kilometra dolga soteska je zarezana med stenami hribov Homa in Boršta, krasi pa jo reka Radovna s slapovi, tolmuni in brzicami.

Nagradna igra je zaključena. gorivo vožnja promet cesta počitnice

Izžrebali bomo tri nagrajence. Vsak od njih bo prejel eno od naslednjih nagrad:

1. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 1.000 evrov ter wellness za voznika in vozilo - vikend paket razvajanja za dve osebi in wellness paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL.

2. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 300 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL.

3. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 50 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL.

 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano