Bo Volkswagen Slovencem izplačal odškodnino? #video

Zveza potrošnikov Slovenije želi s kampanjo PreVWara zagotoviti odškodnine slovenskim potrošnikom, ki jih je avtomobilski velikan Volkswagen zavajal s preirejanjem podatkov o izpustih njihovih vozil.

Volkswagen je v začetku meseca v ZDA dosegel pomembno sodno zmago, povezano s t. i. afero dieselgate. Sodnik na sodišču v San Franciscu je namreč zavrnil tožbo, ki jo je proti Volkswagnu vložila ameriška zvezna država Wyoming, to pa bi lahko od tožb odvrnilo tudi druge zvezne države

Volkswagen je v začetku meseca v ZDA dosegel pomembno sodno zmago, povezano s t. i. afero dieselgate. Sodnik na sodišču v San Franciscu je namreč zavrnil tožbo, ki jo je proti Volkswagnu vložila ameriška zvezna država Wyoming, to pa bi lahko od tožb odvrnilo tudi druge zvezne države Foto: Volkswagen

Čeprav Slovenija še nima zakonodaje, ki bi omogočala kolektivne tožbe, začenjajo kampanjo PreVWara, katere cilj je združiti potrošnike, lastnike prizadetih avtomobilov in izterjati odškodnino na sodišču, pojasnjujejo v zvezi potrošnikov. V kampanji so se povezali z nemško podružnico ameriške odvetniške pisarne Hausfeld.

[video: 64673 / ]

"Tudi slovenski kupci imajo možnosti za odškodnino"

"Njihovi odvetniki so proti Volkswagnu uspešno nastopili že v ZDA. V zadnjih šestih mesecih so dodobra preučili možnosti, ki jih ponuja slovenska zakonodaja in presodili, da imajo tudi slovenski kupci v dizelski prevari možnosti za odškodnino. Zahtevke za vračilo odškodnine bodo vložili na nemškem sodišču, pojasnjujejo v zvezi potrošnikov in dodajajo, da je kampanja PreVWara:

- Brez tveganja: kupci avtomobilov s prijavo ne prevzemajo nobenega tveganja zase ali za svoje vozilo: sodelujočim ne bo treba poravnati nobenih stroškov odvetnikov, sodnih taks in podobno, če bodo zahtevki zavrnjeni.

- Preprosta: vse, kar morajo predložiti prevarani kupci, je dokumentacija, ki dokazuje, da so lastniki avtomobilov z dizelskimi motorji z vgrajeno programsko opremo za zavajanje na testih izpustov.

Zbrati morajo tisoč prijav

"Sodelovanje v akciji lahko oškodovancem prinese le korist, če pa postopek ne bo uspešen, nimajo nobenih stroškov. Ker gre za finančno in pravno zahtevne postopke, je sklad Burford German Funding LLC, ki bo kampanjo financiral, Zvezi potrošnikov Slovenije postavil pogoj, da v dobrem mesecu dni od začetka kampanje zbere tisoč prijav lastnikov avtomobilov, ki ustrezajo vsem pogojem za nadaljevanje postopka," so sklenili.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • bozidar / 12.09.2017. ob 18:55

    trotli zato tovornjaki in avotobusi imajo euro 6 standard!

  • Pasjeljubec / 12.09.2017. ob 16:47

    Kaj pa Škoda, ki ima iste motorje?

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano