SiolNET. Avtomoto Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Ženske res kupujejo avto drugače?

Oglasno sporočilo

On bi, ona ne bi. On gleda pod motorni pokrov, ona se zmrduje nad barvo. Stereotipi ali resničnost? Z drugimi besedami: kako pa vi kupujete nov avto?

Prizor 1: v salonu

On: "Spomnim se prvih dveh, tiste prve dizelske RS-ke in druge, turbobencinske s hitrim menjalnikom DSG in 180 konji. Kako lepo se je dalo z njima oddrseti … Prek naštudiranega zavoja, seveda."

Ona: "Meni njuni barvi sicer nista bili posebej všeč, pa ti takrat nisem imela srca reči."

On: "Kaj je bilo pa narobe z njima?"

Ona: "Nič, ampak dekleta pač izbiramo avtomobile tudi z očmi. Poleg tega pa tako ali tako šele zdaj, ko pogledam tole novo Fabio, vidim, kaj je manjkalo prejšnjim. Tele nove barve in barvne kombinacije so kul. Brez pripomb."

Fabia je eden najbolj priljubljenih modelov v segmentu majhnih avtomobilov, ki na področjih natančnosti, prostornosti in uporabnosti ponovno postavlja nova merila. Foto: Aleš Bravničar Fabia je eden najbolj priljubljenih modelov v segmentu majhnih avtomobilov, ki na področjih natančnosti, prostornosti in uporabnosti ponovno postavlja nova merila. Foto: Aleš Bravničar Foto: Škoda

On: "Ja, pa malo širša in nižja je, še bolj športna, nekaj prav finih elementov ima …"

Ona: "A tele trikotničke ob zadnjih lučeh?"

On: "Katere trikotničke?"

Ona: "Tele, ki spominjajo na diamante."

On: "Ej, avto kupujeva, ne diamantov!"

Kaj pa vi? Vas prepričajo zmogljivosti ali barve? Fabia ima vse to!

Prizor 2: na poskusno vožnjo

On: "Lepo, lepo prede … Podvozje je odlično nastavljeno, s tem blaženjem so pa dejansko zadeli. Kako, za vraga, jim je uspelo, da je tako udobno, pa dinamično hkrati? A te kaj premetava?"

Ona: "Pa glasbo se da fino poslušat iz mobija … Kaj si rekel, če me?"

On: "Premetava. Evo, ravno se je prižgal XDS+, si videla?"

Ona: "XDS+ kaj?"

On: "Elektronska diferencialna zapora. A veš, to je zato, da se notranje kolo ne vrti v prazno sredi ovinka in da se teh 81 turbo bencinskih kilovatov bolje občuti na cesti. Kdo bi si mislil, da ima motor samo 1200 kubikov. Pomaga, da je shujšala …"

Barvita Fabia, nagrajena tudi z oblikovalsko nagrado Red Dot in 5 zvezdicami Euro NCAP, kupcu prinaša še varnost, udobje in multimedijske sisteme iz višjih segmentov. Foto: Aleš Bravničar Barvita Fabia, nagrajena tudi z oblikovalsko nagrado Red Dot in 5 zvezdicami Euro NCAP, kupcu prinaša še varnost, udobje in multimedijske sisteme iz višjih segmentov. Foto: Aleš Bravničar Foto: Škoda

Ona: "Kdo je shujšal?"

On: "Tale Fabia."

Ona: "Tudi jaz sem."

On. "Ja, pa ne za 65 kil!"

Kakšno Fabio bi izbralo vaše srce? Preverite v igri Barve srca in osvojite unikatno dizajnersko majico za še bolj barvito pomlad in poletje!

Prizor 3: pred končno odločitvijo

On: "Še parkiram, pa sva. No, kaj praviš?"

Ona: "Zakaj je pa zdaj glasba naenkrat utihnila?"

On: "Zato, da slišiš piskanje, da pri parkiranju ne nasloniš avta. Ima pa tudi funkcijo City Emergency Braking. A veš, zato, da se avto sam ustavi, če spregledaš kakšnega pešca v gneči!"

Ona: "Če se zagledaš v kakšno v minikrilu, a ne?"

On: "Če ne bi gledal, tudi midva ne bi prišla skupaj. No, kaj praviš?"

Ona: Všeč mi je, da ima ta predalček za očala, v katerega gre celo ta moj model a'la Jackie Onassis. Ne vem, zakaj so do zdaj mislili, da vsi nosimo ozka očalca iz Matrice."

Mavrične barvne kombinacije in brihtne rešitve za vse vaše mini potrebe za maksi udobje: nova Fabia. Foto: Aleš Bravničar Mavrične barvne kombinacije in brihtne rešitve za vse vaše mini potrebe za maksi udobje: nova Fabia. Foto: Aleš Bravničar Foto: Škoda

On: "Pa tudi koš za smeti se mi zdi prav posrečen. Plus menda še nekih 16 podobnih praktičnih zadev. Simply Clever. Vseh sploh še nisem naštudiral. Se pravi …"

Ona: "Kam greš?"

On: "Zmenit se za ceno, kam pa?"

Ona: "Ne tako hitro. Tudi jaz bi rada preizkusila tisti DSX."

On: "XDS+. Preizkusila? Od kdaj pa to?"

Ona: "Ker bo to tudi moj avto, ali mogoče ne?"

On: "Itak, itak …"

Preberite si njegovo izkušnjo z brhko Čehinjo ali se zabavajte z njenim poročilom z dekliškega izleta z novo Fabio!

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin